KOMMENTAR Enbart krig med de kriminella löser inte problemet. För att lyckas krävs att man botar Europa från liberala idéer.

Visitationszoner, fulla fängelser genom lagföring, hårdare straff, digital övervakning av alla medborgare, nybyggnationer av flera fängelser och fler poliser. Detta är recept som förts fram av regeringen och deras stödparti Sverigedemokraterna. Detta är idéer som krävs i ett allt mer mångetniskt och liberalt samhälle. Pappan Mikael som blev skjuten framför sin son har fått Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att gå ut på X och skriva följande:

En tolvåring får se sin pappa bli skjuten i huvudet för att han står upp mot ett stökigt gäng. Politiskt är jag och Sverigedemokraterna beredda att göra precis allt för att det som hände i Skärholmen inte ska hända igen. Internationella konventioner, unkna gamla argument om socioekonomiska faktorer eller debilt prat om brottsförebyggande fritidsgårdar tycker jag ska åka i papperskorgen direkt. Det duger inte att rapa floskler, det är dags att Sverige förklarar fullt krig mot varje enskild individ i dessa kriminella gäng.

Jimmie Åkessons X

Vanmäktig ilska blir till floskler

Om vi verkligen skall ta Jimmie på orden så innebär fullt krig vanligtvis att man dödar fienden eller tar denna tillfånga efter kapitulation. Jag är ingen expert på brott mot mänskligheten, men jag gissar att man kan fällas för att ha orsakat en hel del utomrättsliga avrättningar av civilbefolkningen. Det gör att vi kommer till den andra delen av hans text, att han är beredd att skrota de mänskliga rättigheterna som Europeiska unionen och Förenta nationerna står för. Åkesson skall säkerställa att det aldrig sker igen, hur han nu kan göra det. Uttalandet i sig påminner om ledare i auktoritära eller totalitära styren, det är anti-liberalt. Men jag slår inte klackarna i taket för det. Jimmie Åkesson har tidigare gjort sådana här uttalanden när han drabbats av en vanmäktig ilska över att inte få återse det mer lugna äldre Sverige. Jag tror därför liberalerna i Sverige kan sova lugnt i sina sängar ikväll, Åkesson kommer inte skifta politik igen och förespråka att vi skall gå ut ur EU eller FN. Det han snarare har gjort i det här läget är att rapa ut floskler om hårda tag med vetskapen om att han inte kommer genomföra dem.

Är hårda tag lösningen?

Om vi nu leker med tanken att hela det nuvarande paket som jag presenterade i början av artikeln – och även Jimmies önskemål om man skall ta honom på orden – hade gällt, är detta lösningen? Mitt svar på detta är nej, man kan aldrig utrota kriminalitet och det är inte heller önskvärt genom hård rashygien, då de egenskaper som gör en kriminell också gör vissa till bra soldater. Kriminaliteten kan dock minskas, men den kommer inte att minskas till de äldre nivåerna av frihet i Sverige efter de genomförda lagändringarna i den liberala regeringen. För att lyckas med det måste vi förstå pudelns kärna. Den kan summeras i två punkter:

  1. Sverige är mycket rikare jämfört med andra länder.
  2. Sverige har en hög nivå av fri rörlighet som gör att man permanent har fått in en större grupp människor som är fattigare, dummare och mer våldsbenägna, förutom den permanenta bosättningen får vi kontinuerligt in fler varje dag.

Innan vi går vidare så måste jag påpeka att det behöver inte vara en evolutionär fördel att vara smartare eller mindre våldsbenägen utan tvärtom det kan vara ofördelaktigt. För att tävla i den evolutionära kampen gentemot nordborna har en del bestämt sig för att använda våld. Mikaels död är en konsekvens i den här maktkampen. Hur många människor kommer tänka sig för en extra gång när de upplever att de vill konfrontera vad de anser vara asocialt beteende från invandrare? Har man bara tillräckligt många som har svårigheter att förstå konsekvenserna fullt ut men som också är beredda att döda för minsta småsak, då blir lösningen egentligen bara en matematisk uträkning över de två gruppernas storlek om vem som kommer vinna maktkampen i längden.

Tar man inte bort den höga nivån av fri rörlighet så kommer till slut en jämvikt uppstå och folk kommer inte emigrera längre till Sverige, för landet är inte längre rikt och befolkningen kommer slåss sinsemellan om de allt mindre resurserna. Tar man bort den fria rörligheten så har man löst nytillskotten av potentiella kriminella som önskar tillgodogöra sig våra resurser. Lösningen är att gå ur EU, för även om vi stänger våra gränser mot resten av världen så kommer dessa människor att ta sig hit via EU. Vi måste komma ihåg att det finns så många fattiga människor i världen att de är beredda att för småpengar döda andra människor. Samnytt skriver att Yahya Ibrahim mördade en gängledares mamma för 1 000 kronor. Även om det var mer än 1 000 kronor så finns det en allt större nivå av människor som är beredda att offra tidsmässigt stora delar av sina liv för några månadslöner. Detta i ett Sverige där man utan problem kan överleva på de bidrag som staten ger en. Det räcker alltså inte bara att stänga gränserna utan det måste ske en repatriering, då en för hög andel av nya kriminella element föds och skapas i landet.

Vad folket i Sverige och Norden måste börja tänka i det här fallet är hur jobbigt och kostsamt det är att ansöka om visum i resten av världen ungefär två gånger varje år gentemot kostnaden för all den här kriminaliteten i landet och kanske ha oturen att springa på en person som är beredd att döda för småsaker i syftet att erövra makten i området för sin egen eller sin grupps del. Är EU värt det?

Om du svarar ja på den frågan, då blir det aldrig som i det gamla Sverige där man slapp låsa ytterdörren och kunde sätta kvastar mot dörren för att visa att man inte var hemma. Ni som är yngre har inte levt i ett sådant samhälle och om ni äldre människor har glömt bort det så kan ni titta på den här videon för se det.