Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Polisen i Queensland förnekar kännedom om hatmisshandeln mot Australian Vanguards ledare

Av Redaktionen, 2020-12-16
redaktionen@nordfront.se

ANTIVIT RASISM. Från att ha mötts av förakt av polisen i Queensland, hävdar nu polisen som hanterar ärendet om misshandeln av Raymond Foster att de inte ens har träffat honom.

Till höger: Raymond Foster.

Nordfront har tidigare rapporterat om det lilla australiensiska partiet The Australian Vanguard, och dess ledare Raymond Foster som oprovocerat misshandlades av en rasfrämling, på grund av att han är vit.

Rasfrämlingen skrek okvädinsord och sade att han skulle döda Foster för att han var vit. Mannen misshandlade Foster med ett hårt slag mot huvudet så att han fick hjärnskakning och fick transporteras med ambulans till sjukhus.

Trots det våldsamma slaget mot hans huvud och rasfrämlingen tydligt uttalade rasistiska motiv för sin handling, vägrar polisen i Queensland befatta sig med en hatbrottsmotiverad misshandelsanmälan mot rasfrämlingen. Ändå var brottet sådant att misshandeln i juridisk mening var ett rasmotiverat hatbrott.

Nu meddelar partiet Nordfront att den polisman i Booval – där Foster misshandlades – som ansvarar för utredningen av incidenten, låtsas att han inte ens har träffat honom.

Ingen vit skuld
Utredningen har haft en antivit karaktär, då den rasfrämling som misshandlade Foster kort utfrågades, innan han sonika släpptes. Polisen försökte få attacken till att den var Fosters eget fel, för att han bar en t-tröja som rasfrämlingen inte tyckte om, med texten No White Guilt (ingen vit skuld).

Det är osäkert om Raymond Foster utsätts för aktiv antivit politik eller främst har drabbats av myndighetsinkompetens, men partiet betraktar det som att polisen är delaktig i den antivita agenda som drabbar allt fler australiensare.

The Australian Vanguard vill främja välbefinnandet för kontinentens vita befolkning, som har drabbats allt hårdare av invandrade rasfrämlingar och de ekonomiska och sociala undanträngningseffekter denna invandring har för landets vita befolkning som en gång byggde landet.

Trots flerårigt engagemang har partiet ännu inte fått luft under vingarna, men Raymond Foster tänker ställa upp som kandidat i senatorsvalet i Queensland 2022. Partiet står dock ännu inte i förteckningen över registrerade partier vid Australiens valkommission.


  • Publicerad:
    2020-12-16 05:00