INRIKES På fredagen anordnar Rasmus Paludan ett torgmöte på Kronoparken i Karlstad. Nu rustar polisen för nya korankravaller.

Under påskhelgen genomförde kontrajihadisten Rasmus Paludan en torgmötesturné där han brände koranen i invandringstäta områden med kravaller som följd. I Örebro kapade man en polisbuss och brände flera andra i kravaller som polisen inte kunde få kontroll över. I Uppsala attackerades Paludan av muslimer innan han hann fly från platsen.

Nu är Paludan ute på en ny turné och under fredagen är det dags för Karlstad att få ett besök innan han beger sig vidare mot Örebro. Polisen i Karlstad rustar nu för nya kravaller och inför Nya Wermlands-Tidningen listar kommunpolis Anders Stridsberg flera åtgärder man gjort inför fredagen.

Bland annat kommer man ha både synliga och civila poliser på plats i form av kravallpoliser, insatsstyrka och en så kallad ”civil gripandegrupp”. Samtidigt har man haft möte med både näringsidkare som fått städa bort sånt som kan kastas. Man har även haft ett möte med moskén som är belägen på Kronoparken.

Moskén kommer hålla öppet under Paludans torgmöte och en predikan kommer hållas. På fråga från NWT om moskébesökarna kommer hålla sig från Paludans möte svarar Rauf Ahmadi från moskén att man kan det, däremot ger man inga garantier för de som inte besöker moskén under dagen.

Ett stenkast bort kommer Islamska kulturföreningen, som driver moskén på Kronoparken, även anordna en familjedag för att locka till sig muslimer som annars kanske skulle ställa till med nya kravaller.