MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Under dagen anordnade näste 2 en offentlig flygbladsutdelning i Göteborg. Den höga polisiära närvaron gjorde i vanlig ordning yttrandefrihetshatande vänsterextremister oroliga och närgångna. Istället för att lösa problemet valde polisen dock att med batonger och avspärrningsband stänga in Motståndsrörelsens aktivister.

Trots kortkort och strumpbyxor fylldes mannen i mitten med mod när hans blåklädda kamrater fanns nära till hands.

Motståndsrörelsens näste 2 fortsätter att hålla offentliga aktiviteter på regelbunden basis. Dagen till ära hade man tillsammans med organisationskamrater från Norge beslutat sig för att sprida det nationalsocialistiska budskapet till befolkningen i Göteborg.

Nordfront inväntar fortfarande en fullständig rapport över dagen som verkar ha varit ovanligt händelserik. Det vi vet är dock att en hög polisiär närvaro ingöt mod i en grupp bisarrt klädda vänsterextremister som beskyddade av sina kamrater i polismakten fick skandera sina vanliga ramsor om ”våra gator” och ”krossa rasismen”.

Man kanske kan tycka att polisen borde hjälpa politiska aktivister att genomföra sin grundläggande rättighet att driva opinionsbildning offentligt, men istället valde man tydligen att vid Domkyrkan i centrala Göteborg att bilda en ring runt aktivisterna och helt enkelt spärra av dem med spärrband.

Aktivisterna, som på något sätt lyckades bryta sig ur polisens inspärrningsförsök, delade tidigare idag med sig av en film från händelsen på Twitter:

Vi bjuder även på ett axplock av bilder och tweets från dagen som visar flitiga aktivister, bisarra rödingar och  Göteborgspolisen i sitt esse. Vi kommer att återkomma med en fullständig rapport över dagens aktiviteter i Göteborg.

Modiga representanter för den nordiska arbetarklassen?

”Jag är visst tjej!”


  • Publicerad:
    2017-02-11 18:30