Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Politiker blev kallad nazist – hoppade av

Av Redaktionen, 2014-04-25
redaktionen@nordfront.se

YSTAD. Lars Rosenberg, en folkvald kommunpolitiker i Ystad, som nyligen lämnade Sverigedemokraterna för Svenskarnas parti har nu lämnat politiken efter att media hängt ut honom som nazist, vilket resulterade i hot och trakasserier.

Lars Rosenberg.

Lars Rosenberg.

Lars Rosenberg gick nyligen med i Svenskarnas parti. Han var tidigare medlem i Sverigedemokraterna och företrädde SD i Ystads kommunfullmäktige som han valts in i.

När det blev känt att han gått med i SvP inledde media en hetskampanj mot honom där han pekades ut som ”nazist”, vilket Rosenberg nu menar har resulterat i att han hotats och trakasserats.

När det gäller näthat från etablerade medier var kanske Anders Westgårdh och Aftonbladet värst. Westgårdh skrev att Rosenberg såg ut som ”en korsning mellan Hitler och en vanlig a-lagare” och att hans intellektuella nivå verkade matcha utseendet.

På grund av hoten och trakasserierna väljer Rosenberg nu att lämna politiken. Han lämnar SvP och sin plats i kommunfullmäktige och kommer inte kandidera i valet till hösten.

Rosenberg meddelade att han lämnar politiken skriftligt i ett uttalande som lästes upp på kommunfullmäktige. I uttalandet stod bland annat:

Under de senaste veckorna har jag blivit utsatt för en både tung och orättfärdig hetskampanj från såväl massmedia som kollegor i kommunfullmäktige.

Vidare skrev han:

Om jag i min fantasi ens för ett ögonblick hade misstänkt att Svenskarnas Parti – som det nu påstås – skulle vara ett nazistiskt parti – så hade jag förstås avstått att ta kontakt med dem och kandidera för dem

Den folkpartistiske ordföranden i Ystads kommunfullmäktige, Matts Johnsson, tycker att den mediala hetsen och de efterföljande trakasserierna är något Rosenberg borde ha räknat med.

— Han måste rimligen ha förutsett att det skulle bli en himla storm, säger Johnsson och fortsätter:

— För mig som ordförande hade det känts märkligt att fullmäktige skulle ha haft en företrädare för ett parti som inte bekänner sig till den demokratiska ordningen.

Att Rosenberg varit en nagel i ögat på politiskt korrekta krafter kan man förstå då han efter att han lämnade SD yttrat följande ord i kommunfullmäktige:

— De ensamkommande flyktingbarnen, som man inte ens med bästa förmåga kan kalla barn, banar väg för Sveriges undergång som självständig nation. Kommunerna i Sverige är utsatta för något av en invasion. När de är tillräckligt många kommer de att ta över. Och det kommer de att bli. När svensken producerar två barn producerar de semitiska folken sju-åtta barn.

Källor:
Lämnar den politiska arenan omedelbart
Ystadsnazist lämnar kommunfullmäktige


  • Publicerad:
    2014-04-25 14:15