POLITISK KORREKTHET. Sveriges damlandslag vill visa sitt stöd för den vänsterextrema ”Black Lives Matter”-organisationen. Det politiskt korrekta damlaget planerar därför att knäböja ”mot rasism”.

Caroline Seger. Foto: Anders Henrikson (CC BY 2.0).

Det svenska damlandslaget tar nu politisk ställning då man vill visa sin solidaritet med den vänsterextrema och rasistiska organisationen”Black Lives Matter”. Damlandslaget vill därför knäböja ”mot rasism”, skriver SVT Nyheter.

— Det är så klart otroligt viktigt. Vi är ett landslag som har de värderingarna och vill stå bakom en sådan stor sak som är otroligt viktig. Alla människor ska behandlas lika, och det vill vi vara tydliga med som landslag. Det är viktigt för oss, säger Sveriges lagkapten Caroline Seger till SVT.

Den politiska aktionen planeras till kvalmatcherna mot Ungern på torsdag och Island nästa tisdag. Det är dock inte helt bestämt än.

— Ja, det är på tapeten, men det har inte blivit något bestämt än. Jag vet inte hur snacket har gått, men vi får väl mer information senare i dag. Det är så klart något som vi som lag skulle stå bakom att göra, säger lagkaptenen till SVT.


  • Publicerad:
    2020-09-17 08:55