INRIKES. Posten delade ut ett brev adresserat till ”Negerföreningen” och lyckades lista ut att det var till Afrosvenskarnas riksförbund det skulle. Nu polisanmäls posten.

nf

Förra veckan damp det ned ett brev i brevinkastet på Afrosvenskarnas riksförbunds kontor i Stockholm. Bestörtningen visste dock inga gränser hos sällskapet när de upptäckte att brevet hittat rätt trots att det var adresserat till ”Negerföreningen”.

— Det är verkligen beklagligt att posten delar ut det här. De vet att vi finns i byggnaden, vi har funnits här i 20 år, säger Zakaria Zouhir, ordförande för Afrosvenskarnas riksförbund.

Polisanmälan från Afrosvenskarnas riksförbund mot posten kom därefter som ett brev på posten. Markus Trautmann, presschef på PostNord, är dock inte övertygad om deras skuld:

— Vi kan inte utgå från att det är en brevbärare från Posten som delat ut brevet. Någon skulle till exempel kunna ha lagt brevet på lådan, kuvertet ser återanvänt ut, säger han.

På Flashback frågar sig signaturen epost72 om det inte är så att Afrosvenskarnas riksförbund brutit mot postlagen då de öppnat brevet.

Källor:
Fick brev adresserat till ”Negerföreningen”
Rasistiskt brev dök upp i brevlådan – Posten försvarar sig


  • Publicerad:
    2014-08-04 15:30