FINLAND. En finsk professor ondgör sig över att man i media skriver om de låga finska födelsetalen, eftersom det snart finns miljontals flyktingar att ta hand om.

Enligt professor Janne Kotiaho, verksam vid Jyväskyläs universitet, är det ”ansvarslöst” att rapportera om den sjunkande finska nativiteten eftersom finländarna konsumerar alldeles för mycket och därför är medskyldiga till all världens elände. Detta skall innebära att det år 2050 finns mellan 50 och 700 miljoner människor som blivit flyktingar på grund av bland annat konsumtionshysterin och klimatförändringar. Flera miljoner av dessa flyktingar kan tänkas komma till Finland.

Det är i den kontexten som professor Kotiaho menar att det är negativt att tala om finländarnas sjunkande nativitet: Det finns redan gott om människor i världen, varav många är på väg till Finland. Dessutom pågår det en befolkningstillväxt på flera håll i världen, något som enligt professorn balanserar det faktum att finländarna minskar i antal. Därför är det enligt honom också ”fruktansvärt” att människor kan tänkas tänka att det föds alldeles för få finländare.

Janne Kotiaho sitter i styrelsen för den finska Konestiftelsen som enligt stiftelsen själv ”förbättrar världen genom att skapa förutsättningar för modiga initiativ inom vetenskap och konst”. Stiftelsen har bland annat donerat över 35 000 euro till judinnan Shirley ”Koko” Hubara, som använde pengarna till ”antirasistisk” mångkulturpropaganda i form av en bok och flera hemsidor.

Källor:
Koneen säätiön hallituksen jäsen: suomalaisten syntyvyyden laskusta ei tulisi uutisoida
Professorin mielestä on edesvastuutonta uutisoida suomalaisten syntyvyyden laskusta: ilmastonmuutos voi tuoda jopa miljoona pakolaista Suomeen


  • Publicerad:
    2018-04-19 20:55