I morse blev professor Majid Shahriari, med kärnkraft som specialistområde, lönnmördad i ett sprängattentat på väg till sitt jobb vid Shahid Beheshti University i Teheran. Även professorns kollega blev utsatt för ett liknande attentat endast 20 minuter senare men han överlevde.


Majid Shahriari

Det är när Majid Shahriari åker till sitt jobb på morgonen som en motorcykel dyker upp på sidan av bilen och fäster en bomb på den. Därefter åker motorcykeln snabbt iväg och bomben utlöses. Majid Shahriari avlider och hans fru som också satt med i bilen svävar fortfarande mellan liv och död. Även en annan universitetskollega, professor Fereydoon Abbasi, med samma specialistområde blev utsatt för ett likadant attentat som professor Shahriari. Denne klarade sig med livet i behåll, dock blev både han och hans fru skadade.

Irans statstelevision gav följande uttalande:
”I en kriminell terroristhandling, attackerade agenter tillhörande den sionistiska regimen två framstående universitetsprofessorer som var på väg till sitt arbete.”

Iran är ett av de få länder som inte inordnar sig i den nya globala världsordningen. Det är även därför USA och Israel ser Iran som en fiende och de vill göra allt för att minska Irans militära potential. Iran har tillåtit internationella inspektioner av sitt kärnkraftsprogram till skillnad från Israel.

Nationellt Motstånd har varit i kontakt med Irans ambassad, de låter meddela att en utredning har satts igång för att hitta de skyldiga mördarna. Man bekräftar även att Israel och USA hör till de huvudmisstänkta.


  • Publicerad:
    2010-11-29 00:00