NORGE. Den folkfientliga tidningen Fredriksstad Blad publicerade i lördags flera vinklade propagandaartiklar om Motståndsrörelsens offentliga aktivitet i Fredrikstad.

Förra lördagen anordnade Nordiska motståndsrörelsens norska avdelning en offentlig flygbladsaktion i Fredrikstad. Den folkfientliga tidningen Fredriksstad Blad har i efterhand publicerat flera vinklade propagandaartiklar om aktionen, där minst två av artiklarna är författade av journalisten Joachim Constantin Høyer.

Samtliga artiklar skriver att aktionen var en ”demonstration”, trots att det endast var en offentlig aktivitet i det lokala nästets regi. Detta är naturligtvis är fult knep från journalisternas sida för att få organisationen att framstå som liten och inte kan mobilisera.

I en av Høyers artiklar intervjuades utredningsledaren Arne Haraldstad som säger att Motståndsrörelsen på förhand hade varnat om att de kommer att genomföra aktiviteten. Haraldstad säger vidare att det inte finns krav på att man måste ansöka om tillstånd för att genomföra liknande aktiviteter men att polisen måste åtminstone måste informeras om det.

— Det är inte ansökningsplikt för liknande händelser så de behöver inte ett godkännande för att genomföra den. Arrangören måste dock meddela sina planer för polisen, säger Haraldstad.

En tydligt besviken Høyer frågar om inte polisen kunde ha ”ingripit på nåt sätt”, något som Haraldstad nekar till.

— Nej. Det är tal om en laglig aktivitet. Det är polisens uppgift att underlätta för lagliga sammankomster och säkra yttrandefriheten.

Den yttrandefrihetshatande journalisten är uppenbart inte nöjd med svaret och följer upp med rad idiotiska frågor som vad som ”potentiellt hade kunnat göra aktiviteten olaglig” och vem inom polisen godkände den. Trots att utredningsledaren tidigare sagt att liknande aktiviteter INTE kräver tillstånd och INTE kräver ett godkännande.

Journalisten avslutar med att fråga om huruvida det var många som tog kontakt med polisen för att beklaga sig över Motståndsrörelsens aktivitet. Svaret han fick kom nog också som en besvikelse.

— Det var ett fåtal. Det kom runt fyra-fem telefonsamtal till oss. Det var väldigt lugnt. Det var inte många hänvisningar till oss om detta, säger Haraldstad.

Missnöjd med polisens svar, greppade journalisten Joachim Constantin Høyer tag om pennan på nytt och i artikeln ”Fredrikstad har tydligt sagt att de inte är välkomna” försöker han lögnaktigt att skapa en bild av att det var en bred folklig opposition vid Motståndsrörelsens aktivitet och att många uppfattade aktionen som ”obehaglig”.

En handfull hysteriska meningsmotståndare, troligtvis handplockade av Høyer själv, får i artikeln äran av att vara talespersoner för hela Fredrikstad. En av talespersonerna är sydafrikanen Dudu Matahnzi som upplevde aktiviteten som ”mycket obehaglig”.

— De symboliserar att min existens och närvaro inte är välkommen. Det symboliserar så mycket hat för många, inte bara för mig utan för alla som inte är av den ariska rasen, säger Dudu.

Den sydafrikanska kvinnan kallar dagens budskap för ”hatyttringar och rasism” och visar att hon inte har den blekaste aningen om vad Motståndsrörelsen står för, annat än vad hon fått veta av lögnpressen. Inte heller flygbladet som aktivisterna delade ut har hon brytt sig om att läsa.

Dudus pojkvän Erik Walmness, en galning som cyklar runt med högtalare på sin cykel och spelar ”clownmusik” säger till tidningen att han använder musik som vapen för att protestera.

— Jag använder musik för att protestera och för att förlöjliga det de gör här i Fredrikstad.

Artikeln avslutas med ett verklighetsfrånvänt och löjligt påstående, som endast den mest hjärntvättade kulturmarxisten skulle tro på, nämligen att så fort sexuellt avvikande personer med regnbågsflaggor dök upp så valde aktivisterna att avsluta aktiviteten.

Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.net.


  • Publicerad:
    2017-09-25 11:45