MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen i Norge summerar i denna artikeln sommaren 2017.

Sommaren 2017 är över och det är hög tid för en tillbakablick och summering av höjdpunkterna från det som kom att bli Nordiska motståndsrörelsens bästa och definitivt mest aktiva och framgångsrika sommar någonsin.

Aldrig någonsin har organisationen omtalats så mycket i fiendemedia som under sommaren 2017. Aldrig någonsin har vi haft lika många besökare på Frihetskamp och aldrig någonsin har lika många tagit kontakt med organisationen – för att visa sitt stöd eller för att ansluta sig till Motståndsrörelsens led.

Vi har varit aktiva och offensiva, samt inte minst genom handling visat att vi är en radikal och kompromisslös kraft som stormar fram mot sitt oundvikliga mål: Folkets överlevnad och frihet, samt nationalsocialismens slutgiltiga seger i Norden.

Demonstration i Kristiansand

Sommarens höjdpunkt och utan tvekan viktigaste händelse, både rent personligt och för organisationens del, var den framgångsrika demonstrationen i Kristiansand. Trots demonstrationsförbud i Fredrikstad, förföljelse och trakasserier från systemet, samt fängslande av kamrater vid gränsen till Sverige – trotsade vi systemets försök att tysta oss och klarade av att genomföra Norges första och största nationalsocialistiska demonstration i modern tid. En styrkeuppvisning som jag skrev om i min artikel Historia har skrivits!”:

Ansökan om att få demonstrera i Fredrikstad, samt planeringen och förberedelserna kring detta, är en värdefull erfarenhet som vi har förvärvat. Detsamma gäller arbetet med och genomförandet av demonstrationen i Kristiansand. Det är viktigt att vi som organisation reflekterar över vad vi gjorde bra, vad vi gjorde fel och vad som kan förbättras. Allt för att göra nästa demonstration ännu bättre.

Att den 29 juli var en stor dag för Nordiska motståndsrörelsen och att vi genom vår demonstration har skrivit in oss i historieböckerna är uppenbart. Vår demonstration den 29 juli omtalades i samtliga norska medier, i Sverige och även internationellt – inte bara en gång, utan i artikel efter artikel. Uppmärksamheten är enorm, och aldrig tidigare har vår hemsida fått så många besökare – samtidigt som medlemsansökningar strömmar in som aldrig förr.

Den 29 juli blev dagen då Nordiska motståndsrörelsen trotsade systemets försök att tysta oss och genomförde organisationens första och största demonstration på norsk mark. Det blev dagen då Norges första nationalsocialistiska demonstration i modern tid genomfördes. Historia har skrivits, och jag vill tacka samtliga deltagare för en fantastisk dag. Det var en ära att få inta Kristiansands gator mer er!

Under timmarna, dagarna och veckorna efter demonstrationen var hela Norges strålkastare riktade mot organisationen. Etablerade politiker, rabiata sionister, homolobbyister och allt vad yttrandefrihetshatande meningsmotståndare heter fradgades runt sina munnar och skrek sig hesa i sin hets. En stor seger för Motståndsrörelsen, och märk mina ord: Det var definitivt inte den sista.

Se filmerna från demonstrationen:

Sommarens paroll: Krossa homolobbyn!

Som jag utlovade, då politikerna valde att att belägga vår demonstration i Fredrikstad med förbud, kom sommarens paroll att bli ”Krossa homolobbyn!”. Med tanke på den höga aktivitetsnivå vad gäller både basaktivism och inte minst riktade och spektakulära aktioner, så kan man lugnt konstatera att organisationen har infriat det löftet. Tre aktioner sticker ut mer än andra:

  1. I Oslo genomförde aktivister aktioner mot homofestivalen Oslo Pride. Folkfientlig propaganda avlägsnades och ersattes med Motståndsrörelsens affischer och klistermärken. Även ett antal så kallade Prideflaggor konfiskerades.
  2. I Ørje genomfördes omfattande aktivism mot homolobbyn, samtidigt som man spred reklam om demonstrationen i Fredrikstad,
  3. På Sørlandet genomfördes aktioner mot homofestivalen Skeive Sørlandsdager, och även här konfiskerades en hel del homoflaggor.

Samtliga aktioner blev mycket omskrivna i fiendemedia, med ett stort antal nya besökare på Frihetskamp som följd.

LÄS ÄVEN: Vad är kulturmarxism?

Se filmer från aktioner mot homolobbyn i Norge nedan:

Offentliga aktiviteter och polistrakasserier

Flera offentliga aktiviteter har också genomförts denna sommaren. Aktivister från Rede 2 besökte vid två tillfällen politikerveckan Arendalsveckan, där båda besöken resulterade i trakasserier från den systemtrogna polisen.

Aktionerna var emellertid väldigt lyckade, trots den yttrandefrihetshatande polisen, och gav mycket uppmärksamhet till organisationen. Intressant är också att polisen på plats i Arendal erkände att trakasserierna var en reaktion på demonstrationen i Kristiansand.

Det bör också tilläggas att polisens och systemets uppträdande mot organisationen och dess aktivister är något som väckt starka känslor även hos ”vanliga” människor, vilket är något man har kunnat erfara både på gatan och i kommentarsfält. Med andra ord: Illusionen om den så kallade demokratin håller på att spricka, vilket bidrar till att allt fler vaknar.

Sommar sol och… aktivism!

Att sommaren rent traditionellt brukar bli en period med lite mindre aktivitet är något man inte har märkt av särskilt mycket på Frihetskamp. Kamprapporterna har trillat in i ett som vanligt högt tempo, och en rad kreativa aktioner har genomförts.

Traditionell aktivism där man sätter upp klistermärken och affischer eller delar ut flygblad har genomförts mer eller mindre dagligen. En rad rapporter med alltifrån nationalsocialistisk skolning till friluftsaktiviteter som jakt och fiske har också skickats in. Miljöaktioner, studiecirklar, träning och sociala aktiviteter har också skett under sommaren.

Ny propaganda tillgänglig i webbutiken

Nya klistermärken kunde också lanseras under sommaren. Den här gången endast ett motiv, men i gengäld dubbelt så stort (A6) som de övriga.

Jag vill också passa på att påminna alla om organisationens pågående kampanj Återta makten från globalisterna!, där målet är att dela ut 250 000 flygblad under 2017. Vi är redan på god väg, men alla kan göra skillnad, så beställ flygblad redan idag och bidra till folkbildningen du med!

Årets Nordendagar

Årets stora sociala aktivitet är utan tvekan de värdefulla Nordendagarna, som arrangeras årligen för organisationens sympatisörer, stödmedlemmar, medlemmar och aktivister. Nytt för i år var att vi gick ut med en öppen inbjudan till allmänheten via organisationens hemsidor.

Arrangemanget var en stor framgång med ett rekord i deltagarantal. Höjdpunkterna detta året var naturligtvis den traditionella vikingakampen, där årets nordman, som detta år blev Stefan Olsson från Näste 4, korades.

Utöver detta stod mycket annat spännande på schemat. Organisationens ledare, Simon Lindberg, summerade höjdpunkterna under det senaste halvåret, medan Pär Öberg och Fredrik Vejdeland talade om den stundande valkampanjen under nästa år.

Allt som allt ett väldigt lyckat arrangemang som garanterat många gladdes åt att få delta på.

Se filmen från Nordendagarna nedan:

Uppmaning:

Med organisationens bästa sommar någonsin passerad, är det med ett leende på läpparna man kastar sig in i höstmånaderna och allt vad som väntar. Mycket intressant är planerat både på norsk och nordisk nivå, så det är definitivt en spännande tid vi går in in.

På norsk nivå planerar vi flera interna arrangemang, offentliga aktiviteter och föredrag som ska vara öppna för allmänheten. Vi är också i startgroparna vad gäller att lansera en parlamentarisk gren, och detta är något vi kommer att arbeta mycket med under den närmaste tiden. Sist, men inte minst, kan jag nämna en planerad ny skrift och en tidning, liknande den som gavs ut i samband med Almedalsveckan i Sverige.

Avslutningsvis vill jag uppmana samtliga läsare, sympatisörer, medlemmar och andra att ta sig till Göteborg för att delta i Motståndsrörelsens demonstration den 30 september. Demonstrationen går under parollen ”Revoltera mot förbrytarna!” och är som Simon Lindberg uttryckte det i sitt tal, kanske den viktigaste demonstrationen någonsin. På REVOLTERA.NU finner du all information du behöver för att kunna delta.

Vi ses på barrikaderna!


  • Publicerad:
    2017-09-14 22:02