Situationen för den vita befolkningen i Sydafrika har successivt blivit värre sedan ANC tog makten med hjälp av kommunistpartiet 1994. Förutom korruption inom statsmakten och de rättsvårdande myndigheterna riktas mord och våld mot vita på grund av deras rastillhörighet. Speciellt utsatta är de vita jordbrukarna och över 3000 har mördats sedan maktskiftet.

Regimen underblåser det pågående folkmordet genom en aggressiv politik riktat mot vita med tvång om att anställa svarta, försvårande för vita att driva företag samt en politisk viljeriktning som närmar sig den linje som drivs i Zimbabwe.

Många vita som kan flyr från Sydafrika men majoriteten som härstammar från de nybyggare som bröt bygd i området (som då var obefolkat) anser med rätta att det är DERAS hemland, som de brukat, kultiverat och värnat genom åren som passerat. Därför kämpar de för sin överlevnad.

För lång tystnad
Världens regimer låtsas som inget och massmedia tiger. Ett pågående folkmord av vita är inte intressant för dem. Miljoner i bistånd skänks bort utan krav och fotbolls-VM ses fram emot – medan vita lemlästas, våldtas och rånas!

Länge nog har även den nationella rörelsen varit för tysta inför det som sker och skam faller över oss alla för den sporadiska rapportering som hittills varit. Vi har en kamp att föra här i Sverige och vi kan inte lösa boernas problem; men vi kan och ska rapportera om vad som sker. Vi måste göra våra folkkamrater medvetna om folkmordet. Det som sker i Sydafrika är ett exempel på vad som sker när vita blir en minoritet i sitt egna land – och inom fyrtio år är det Sveriges tur om allt fortgår som nu!

I och med mordet på AWB:s ledare, Eugène Terre’Blanche, aktualiseras nu det som sker i Sydafrika. På lördag samlar Motståndsrörelsen i Stockholm till en manifestation. Vi protesterar mot folkmordet och vill rikta fokus mot det som sker. Var och en som känner avsky inför det som sker i Sydafrika måste delta.

Internationell uppmärksamhet
Sedan organisationen offentliggjorde manifestationen internationellt har världens blickar riktats mot Sverige. Vi har fått många e-brev från vita sydafrikaner som tackar för att det inte är bortglömda. Exempelvis skriver en:

”I thank you for showing your support in solidarity to the Afrikaner nation. Thank you for caring and raising awareness about the brutal farm killings against our people in South Africa.”

En kvinna skriver följande på en blogg:

”I am a white South African Boer girl, I want to thank you for your planned march to the Embassy , thank you for caring about us. I live here in fear every day of my life not nowing if i’m gona die a tortured death next. Thank you so much for caring.”

Ditt deltagande viktigt
I skenet av allt detta är varje individs ställningstagande viktigt. Låt oss gemensamt visa att vi inte tyst kommer låta morden på våra rasfränder att fortgå. Låt oss visa etablissemanget att vi ser det de vill få oss att ignorera. Vi inser att deras prat om ”mänskliga rättigheter”, ”frihet” och ”rättvisa” bara är rökridåer och lögn.

Ställ upp på lördag, manifestera tillsammans med oss. Alla är välkomna! Till skillnad från de vita i Sydafrika riskerar vi inte våra liv bara genom vår rastillhörighet – så vilken är Din ursäkt om du inte dyker upp?


  • Publicerad:
    2010-04-14 00:00