STORBRITANNIEN En vänsterprofil på Youtube har sålt sina tjänster till en coronapolitisk påverkanskampanj finansierad av den brittiska staten och den judiska storfinansen.

Den antisionistiske juden Max Blumenthal har i en artikelThe Grayzone tillsammans med Kit Klarenberg avslöjat en propagandakampanj i Storbritannien. I artikeln, som publicerades på julafton, står följande att läsa:

Läckta dokument har avslöjat en statligt sponsrad påverkanskampanj designad för att underminera kritiker till den brittiska regeringens coronapolitik genom att astroturfa en framstående grundare av BreadTube-klicken med "antifascistiska" Youtube-influencers.

Kampanjen drivs av The Royal Institution som utåt sett presenterar sig som en välgörenhetsorganisation som arbetar med att stödja vetenskapen. I praktiken verkar organisationen dock fokusera mycket på att propagera för ”mångfald” och andra politiskt korrekta agendor. Prins Charles, Storbritanniens tronarvinge, beskrivs också som organisationens främste välgörare och institutionen, som länge har haft ekonomiska problem, fick 2020 en stor summa pengar av regeringen som var öronmärkta för videoproduktion.

Filerna The Grayzone kommit över visar att The Royal Institution anlitat Valent Project för att driva sin kampanj mot lockdown-kritiker, vaccinskeptiker och så kallade coronaförnekare. Valent Project är en kommunikationsbyrå som påstår sig arbeta för ”social förändring” och tidigare har anlitats av den brittiska regeringen för att arbeta för att uppmuntra till ett våldsamt regimskifte i Syrien.

Valents centrala roll i operationen understryker trenden av informationskrigsspecialister som tar teknikerna de finslipat mot mål som den syriska regeringen hem till väst, där alltmer impopulära regeringar konfronterar massor av medborgare som upprörs över coronarestriktionerna.

The Grayzone

Den antifascistiska Youtube-profilen som enligt dokumenten var tänkt att användas för att skapa det fejkade intrycket av en autentisk gräsrotskampanj är den transsexuelle skådespelaren Abigail Thorn som driver kanalen Philosophy Tube. Thorn är en av de tongivande aktörerna i den så kallade BreadTube-miljön på Youtube, en rörelse med vänsteraktivister som fokuserat på att försöka kontra alt-högern och andra som framgångsrikt spridit nationalistiska idéer på internet.

Skärmdump från det läckta dokumentet som berättar hur Abigail Thorn i kampanjens andra fas ska träda in som ansikte utåt.

En illa dold hemlighet

När The Grayzone försökt kontakta Valent Project och Abigail Thorn har ingen vågat svara på tidningens frågor. Valent Projects vd gick dock ut på Twitter och uttryckte ilska över att företaget blivit hackat och hävdade att de läckta dokumenten blivit manipulerade men kunde inte redogöra för vad som skulle vara förfalskat i dem. Samarbetet och kampanjen bekräftas dessutom på flera sätt öppet då Valent Project på sin hemsida skriver att de arbetat åt The Royal Institution och på LinkedIn berättar att de utfört projekt som beskrivs i de läckta dokumenten, samt det faktum att Abigail Thorn deltog i en paneldiskussion som The Royal Institution arrangerade i samband med att projektet Challenging Pseudoscience lanserades.

En av Valent Projects medarbetare har också bekräftat att kampanjen mot så kallad pseudovetenskap fått ”generöst stöd” från George Soros Open Society Foundations.

Liberalismens nyttiga idiotier

Även om de ledande BreadTube-profilerna främst är kända för att använda memer och teatraliska knep för att kontra höger-narrativ, har de också dedikerat stora mängder energi till att attackera anti-imperialistiska vänsterelement som "tankies" som man anklagar för att ha en "röd-brun allians" med högerextremister.

The Grayzone

— Det förvånar mig inte ett dugg att det finns dokumenterade bevis för att den brittiska kungliga familjen och ett företag som arbetat för underrättelsetjänsten finansierar Abigail Thorns arbete. Det är helt i linje med allt jag har observerat kring henne och BreadTube, säger Caleb Maupin till The Grayzone.

Maupin har i en bok kritiserat BreadTube för att vara en ”pseudo-vänster” som egentligen går den amerikanska imperialismens ärenden. I The Grayzone-artikeln utvecklar han sina tankar om detta:

— Alla nyckeltecken på infiltration är där. Sedan när gör amerikanska mainstreamtidningar reklam för marxistiska revolutionärers arbete? Varför är personer som är okunniga om grundläggande element av socialistisk ideologi plötsligt upplyfta till framstående positioner som respekterade experter av algoritmerna? Varför verkar deras åsikter i utrikespolitiska frågor ligga så i linje med det amerikanska utrikesdepartementets? Jag har inte haft något tvivel om att de i hemlighet stöddes av mäktiga entiteter med andra mål än att störta kapitalismen.

Även i Sverige har aktörer som Expo och AFA finansierats av ljusskygga intressen. George Soros stiftelse finansierade till exempel Expos misslyckade astroturf-projektet ”Tillsammansskapet” här och tidningen har även sponsrats av andra judiska globalister som Gabriel Urwitz. AFA-ledaren Martin Fredriksson var också under många år när han fortfarande var aktiv i den autonoma vänstern avlönad av Säpo. Många svenska vänsterextremister har också fått jobb inom etablerade medier där de i praktiken arbetar med politiska påverkanskampanjer och andra nyckelaktivister arbetar för multinationella IT-företag.