MUSIK Den kanadensiska pop-punkgruppen Sum 41 meddelar att de kommer att splittras efter 27 år tillsammans. I ett uttalande på Twitter tackar de sina fans för stödet och meddelar att de kommer att genomföra en sista världsturné och släppa sitt sista album innan de går skilda vägar.

Den kanadensiska pop-punkgruppen Sum 41, som under 2000-talets första decennium blev kända för hits som ”Fat Lip” och ”In Too Deep”, meddelar att de nu kommer att splittras efter 27 år tillsammans.

I ett uttalande som publicerades på Sum 41s Twitter på måndagen informerade bandet sina följare om att de kommer att fullfölja sin pågående turné, släppa sitt sista album ”Heaven :x: Hell”, och genomföra en sista världsturné innan de går skilda vägar.

”Att vara med i Sum 41 sedan 1996 har gett oss några av de bästa stunderna i våra liv,” skrev bandet i uttalandet. ”Vi är för evigt tacksamma till våra fans både gamla och nya, som har stöttat oss på alla sätt. Det är svårt att sätta ord på den kärlek och respekt vi har för er alla, och vi ville att ni skulle höra det från oss först.”

I uttalandet fortsatte de med att säga att de ser fram emot att träffa sina fans på vägarna och att de är ”spända på vad framtiden kommer att ge för oss var och en”.

”Tack för de senaste 27 åren av Sum 41”, avslutade de.