VÄNSTEREXTREMISM Den judiska författaren Talia Lavin förespråkar våld mot sina meningsmotståndare.

Judinnan Talia Lavin är sedan tidigare känd för att förra året ha skrivit boken ”Culture Warlords”. Boken är baserad på hennes upplevelser när hon infiltrerade chattgrupper där vita nationalister och althögerpersoner chattade.

I tisdags gästade Lavin negressen Briahna Joy Grays podd ”Bad Faith” för att diskutera huruvida man ska slå ”nazister” eller försöka avradikalisera dem.

— Jag har ingen sympati för de här människorna, sa Lavin i intervjun och förklarade att om hon låter arg är det för att hon är en arg person.

Lavin var således en stark förespråkare av politiskt våld under hela intervjun och blev frustrerad och avbröt till slut samtalet eftersom Joy Gray ställde några kritiska frågor, trots att de båda i stort var överens om att det är okej att misshandla meningsmotståndare.

— ”Fuck nazisterna”. Jag bryr mig inte om dem. Jag bryr mig inte om deras liv, jag vill att de ska dö, sa Lavin och förtydligade sedan att hennes plan innefattar att man använder allt från fysiskt våld till uthängningar, protester och ”deplatforming” i kampen mot ”nazismen”.

— Jag tror att det finns många konstruktiva sätt att bekämpa nazism på som inte innefattar att ta på sig ett knogjärn och platta till näsan på någon i Proud Boys. Men jag tror att du måste vara villig att ta på dig ett knogjärn och slå någon i Proud Boys också, förtydligade judinnan som alltså inkluderar den konservativa och multietniska gruppen Proud Boys i sin definition av ”nazism”.

Ett återkommande tema i intervjun var annars att Lavin jämförde att ha andra åsikter än henne med att vara en rökare. ”Nazister” och ”fascister” är alltså beroende av sina åsikter och det är svårt för andra att få dem att ändra åsikt, menade Lavin. Vidare sa hon att hon inte vill tvinga eller ens uppmuntra andra att umgås eller diskutera med ”nazister” för att försöka ändra deras åsikter, vilket var ett av skälen till att hon tyckte att avradikalisering är en dålig strategi.

I intervjun framkommer det också att Lavins syfte med att skriva boken ”Culture Warlords” var att uppmuntra sina läsare till att bli militanta antifascister som delar hennes syn på politiskt våld.

När Joy Gray sa att vissa ”nazister” verkar vara rätt vardagliga och normala människor vände Lavin detta emot dem.

— Deras mänsklighet tar inte bort deras skuld, deras mänsklighet gör deras skuld större, sa hon.

Trots Lavins våldsbejakande budskap ligger intervjun med henne uppe på Youtube som annars är väldigt frikostiga med att censurera ”extremistiskt” innehåll som inte kommer från judar och vänsterextremister.