AKTIVISM. Lördagen den 10 februari samlades ett tjugotal motståndsmän från Näste 1 för att bedriva offentlig aktivism i Åkersberga, strax utanför Stockholm. Här följer en rapport från dagen med en film.

Delegationen anlände till Åkersbergas centrala delar vid 11:30-tiden. Den ansvarige på plats hade beslutat att mannarna skulle ställa upp sig på ett torg mellan två gallerior. Till aktivisternas förvåning hade dock Sverigedemokraternas lokala avdelning även ställt upp med ett litet tält på precis samma torg!

När nästets aktivister och partimedlemmar tågade in på torget var en av de första saker de mötte en galen tant med mobilen i högsta hugg. Så fort hon hade insett vilka vi var började hon filma med mobilen samt ifrågasätta motståndsmännens rätt att vara där. När hon hade blivit informerad om att hon gärna fick ringa polisen och fråga ifall vi fick stå där så gjorde hon just detta.

Det är dumt att missa ett fint tillfälle att rekrytera nya medlemmar så några aktivister gick fram till Sverigedemokraternas tält och pratade med representanterna på plats och erbjöd dem några flygblad. Gräsrötterna inom SD är ju ofta vettiga så förhoppningsvis fick de som stod där sig en tankeställare.

Efter omkring 10 minuter började dock Sverigedemokraterna att montera ned sitt tält. De kanske inte tyckte att det var någon idé att stå kvar när den riktiga oppositionen, Nordiska motståndsrörelsen, var på plats men de skickar nog in en ansökan omgående.

Annars gick flygbladsutdelningen väl. Många var intresserade av att diskutera vår politik. Något roligt som kan nämnas är att vi fick kontantbidrag från två olika privatpersoner. Tack för det!

Efter en stund på plats dök en polispatrull upp. När de klev in på torget skyndade sig den galna tanten fram till dem. Hon hade minsann filmat allt sade hon till polisen. De bad henne ställa sig en bit bort medan de pratade med Motståndsrörelsens ansvarige. Efter att ha gjort detta förhöll de sig avvaktande resten av aktiviteten. Den galna tanten verkade dock lite besviken att polisen inte ville använda hennes filmade material. Efter ungefär en och en halv timme avrundades aktiviteten och deltagarna begav sig hemåt.

Vill du också vara med och bedriva kamp på Stockholms gator? Skicka in en ansökan till Nordiska motståndsrörelsen!


  • Publicerad:
    2018-02-15 22:35