KANADA. Ett stort antal poliser patrullerar sedan fredagseftermiddagen en gata i Montreal efter rapporter om gisslantagande i den byggnad, där videospelsföretaget Ubisoft har sitt Kanadakontor.

Dussintals tungt beväpnade poliser från Montreals polismyndighet SPVM ses svärma omkring i området kring Saint-Laurent Boulevard i den kanadensiska staden Montreal.

Det förekommer obekräftade rapporter i lokala medier om gisslantagarnas krav på utbetalning av en lösensumma.

Det är ännu oklart hur många misstänkta som kan vara inblandade, samt hur många de tagit som gisslan.

Ett antal anställda har lyckats fly till byggnadens tak, där de barrikaderat dörren, enligt videor inspelade från nyhetsbolags helikoptrar.

Ambulanser och bepansrade polisfordon har anlänt till platsen. Det finns rapporter om åtskilliga personer avskärmade i ett konferensrum i byggnaden.

— Poliser har skickats till platsen som ett svar på nödsamtal uppger en talesman för polisen för AFP. Han fortsätter:

— Poliser specialiserade på denna typ av operationer befinner sig nu på plats och undersöker läget…inga skador har rapporterats.

Ubisoft Montreal har normalt nästan 4000 anställda i byggnaden, men de flesta av dessa arbetar för närvarande hemifrån på grund av coronapandemin.

Grundat 1997 som den kanadensiska dotterföretaget till den franska videospelsjätten, ligger Ubisoft Montreal bakom populära spel såsom Prince of Persia: The Sands of Time, serien Assassin’s Creed, Far Cry och Watch Dogs.


  • Publicerad:
    2020-11-13 23:15