Nättidningen Realisten skriver om fallet i Vallentuna och hävdar att alla sunda nationalister ”tar bestämt avstånd” från en handling som ännu inte prövats i rättegång. En del frågetecken har uppstått kring delar av innehållet i Realistens artikel.

Realisten skriver bland annat följande:

   Mördarna har av ”gammelmedia” pekats ut som ”nationalister”, men alla sunda nationalister tar bestämt avstånd det avskyvärda dådet.

Realisten tycks förutsätta att de utpekade ”mördarna” redan är skyldiga till mord trots att rättegång ännu inte ägt rum. Av de tre personer som tidigare varit misstänkta för inblandning i dödsmisshandeln är det bara en person som är åtalad för mord, alternativt synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död. En av personerna är avskriven från utredningen medan en tredje, den ende person som är aktivist i Motståndsrörelsen, är på flykt.

Realisten skriver också följande:

    Av oklar anledning hamnade de i handgemäng. Karl Åhs Värme ska tillsammans med ytterligare en person ha knivhuggit Joakim Karlsson åtta gånger.

Realisten uppger exakt hur många gånger offret knivhöggs. Vad man däremot inte nämner är att man, enligt förundersökningen, funnit en annan kniv samt en pistol (som senare visat sig vara en replika). Enligt en tidigare misstänkt person tillhörde kniven och pistolen Joakim Karlsson, och samma person uppger även att Karlsson varit drogpåverkad. Man har även hittat en ”joint” med offrets DNA på platsen.

Således förefaller det som att både ”gammelmedia” och Realisten undanhåller relevanta detaljer när de beskriver fallet i Vallentuna.

Nordfront har tidigare kommenterat uppgifterna i media om att de tre personerna som från början misstänktes för inblandning ska ha haft ”kopplingar till Svenska motståndsrörelsen”. Vi skrev även att vi vill ”avvakta med att skriva mer om detta fall tills dess att mer fakta har framkommit”.

pistol

kniv

Alla kommentarer som innehåller hets eller provokationer, åt det ena eller andra hållet, kommer att raderas omedelbart. /Red.


  • Publicerad:
    2013-02-24 20:13