NORDFRONT. Under Nordendagarna presenterades ett antal redaktionella förändringar gällande Nordfront. Bland annat har vi nu såväl en ny chefredaktör som en ny nyhetsredaktör.

Idag arrangerade Nordiska motståndsrörelsen de så kallade Nordendagarna där medlemmar och sympatisörer samlas för att umgås, lyssna på tal och tävla om titeln Årets nordman. En av nyheterna som presenterades på plats är vilka som kommer att ställa upp som kommunkandidater för Motståndsrörelsens parlamentariska gren 2018.

Under Nordendagarna meddelades också viktiga förändringar beträffande Nordfronts redaktion.

Nordfronts tidigare chefredaktör, Fredrik Vejdeland, kommer förutom att ställa upp i kommunvalet i Kungälv, nu att bli radiochef med ansvar för att utveckla existerande och nya poddar åt Nordfront. Vejdeland kommer vidare att sitta kvar i Nordfront-redaktionen som politisk redaktör.

Ny chefredaktör för Nordfront är Martin Saxlind som varit skribent för Nordfront sedan hemsidan lanserades våren 2012 och sedan december samma år haft posten som nyhetsredaktör.

Saxlinds efterträdare som nyhetsredaktör är Simon Holmqvist som skrivit för Nordfront sedan hösten 2015.

Robin Palmblad kommer att jobba vidare med programmet Radio Nordfront och har fått den nya rollen som webbtvchef.

Sebastian Elofsson kvarstår som chef över kampredaktionen som ansvarar för att skriva om Nordiska motståndsrörelsens verksamhet. Även Robert Eklund sitter kvar i Nordfronts huvudredaktion som IT-ansvarig och Robin Boström är kvar som journalist.

Utöver detta har Johanna Hagberg fått titeln vice nyhetsredaktör och Daniel Olofsson är vice kampredaktör. Nordfront kommer också inom kort att anmäla Markus Larsson som ny ansvarig utgivare för webbtidningen samt våra radiosändningar.

Såväl Saxlind som Holmqvist har de senaste månaderna inofficiellt tillträtt sina nya poster och fasats in i de nya uppgifterna, varför dessa förändringar inte kommer innebära några större ändringar i hur Nordfront arbetar och fungerar. Större förändringar kan dock utlovas gällande radio- och teveverksamheten då det är nya områden med stora expansionsmöjligheter. Förändringarna har varit planerade under en längre tid och tanken är att de nya uppgifterna ska ge alla inblandade samt Nordfront som helhet en nytändning.

Intervjuer med mer information om förändringarna kommer att publiceras under den kommande veckan.


  • Publicerad:
    2017-08-26 21:50