TURISM. Då semestertiderna närmar sig passar Nordfront på att publicera en reseskildring och reseguide som en av våra flitigaste och trevligaste kommentatorer har skrivit.

Berchtesgaden

Det är kommentarsfältsprofilen Peter H. Norrland som i denna reseskildring berättar om en av sina resor till Berchtesgaden i sydöstra Tyskland. Berchtesgaden är en ort som andas nationalsocialistisk historia då bland annat Adolf Hitler hade sitt ”Örnnäste” där och i närheten låg också ”Berghof” som var Hitlers bostad 1933-1945.

Förutom att skildra Peters resa till Berchtesgaden och andra orter i området fungerar reseskildringen som en reseguide med massor av praktiska tips för de som överväger att turista där nere.

Författarens inledande ord:

Sedan 1991 när jag första gången besökte Tyskland på en hastigt påkommen bilsemester så har jag varit fast för det landet, speciellt det sydliga Bayern.

Bayern har det mesta en glad prick som jag kan kräva, både underbar öl var du än vänder näsan och även de mest gemytliga folk jag någonsin träffat under mina turer genom Das Fatherland.

Den här reseskildringen är tänkt att handla mest om en av mina och familjens resor till det underbart vackra Berchtesgaden, beläget längst ner i Tysklands sydöstra hörn, mitt i en stor nationalpark.

Det har i hundratals år sagts att just Berchtesgadener Land är den vackraste platsen i Tyskland och övriga alpområdet, ja kanske i hela världen!

Ludwig Ganghofer skrev en gång: “He whom God loves, He drops into this land.”

Efter tidigare resor till Bayern och Berchtesgaden visste vi att vädret kan vara lite osäkert oavsett om man reser dit i april eller juli, därför bestämde vi oss för att resan skulle ske i början av juni, en lyckad chansning.

Efter att i februari ha kontaktat vårt favoritboende, en privat uthyrare av lägenheter i ett mysigt bayerskt hus, och även bokat flyg och hyrbil var det bara att vänta spänt till vår resdag.

När vi äntligen stod där på Arlanda kände man sig som ett barn på julafton, äntligen skulle jag åter få uppleva en härlig semester i ”mei zwoate Hoamat” (mitt andra hem)!

LÄS ELLER LADDA NER RESESKILDRINGEN HÄR.


  • Publicerad:
    2016-06-12 09:00