BROTT. En man i 40-års åldern, boende i Sydsverige, står åtalad för flera fall av våldtäkt och sexuellt utnyttjande. Men vid den senaste häktningsförhandlingen ska åklagaren ha presenterat nya brottsmisstankar mot mannen. Våldtäktsmannen är en RFSL-representant.

En RFSL-representant i Sydsverige står åtalad för flera fall av våldtäkt och sexuellt utnyttjande. Mannen har suttit frihetsberövad sedan i slutet av april och i juni väcktes åtal mot honom. Mannen satt då häktad misstänkt för flera fall av våldtäkt, sexuellt utnyttjande och koppleri men även olaga hot och bedrägeri. Vid åtminstone ett tillfälle ska mannen ha drogat sitt offer och sedan våldtagit denne.

Men nu tycks utredning mot honom bara växa. Rättegången som startade i juni fick lov att avbrytas efter nio dagar med anledning av att nya brottsmisstankar mot mannen hade tillkommit. Åklagaren behövde mer tid på sig att utreda de nya uppgifterna.

I tisdags lämnade åklagaren in en tilläggsstämning i målet. Mannen åtalades för ytterligare ett fall av sexuellt utnyttjande. Övergreppet ska ha skett på ett hotell i Malmö. Mannen ska då ha tvingat till sig sex av en ung man. Åklagaren hävdar också att mannen ska ha gett narkotika till den unge mannen, trots att han visste att han var missbrukare.

Under tisdagen hölls en omhäktningsförhandling för mannen och då ska åklagaren ha presenterat ytterligare brottsmisstankar för RFSL-mannen. Bland annat ska han ha hållit en person frihetsberövad under sju dagar och i samband med detta också utfört en grov våldtäkt.

Förhandlingarna i tingsrätten är planerade att återupptas måndag nästa vecka. Den åtalade våldtäktsmannen förnekar brott.

Källa:
RFSL-man misstänks för ännu en våldtäkt


  • Publicerad:
    2014-08-13 15:45