Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Rivning av zigenarläger är igång – en gripen

Av Redaktionen, 2015-11-03
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Tidigt under tisdagsmorgonen kom polisen till zigenarlägret i Sorgenfri i Malmö och började avhysa invandrarna som ockuperat sig på platsen. En polis ska ha skadats under insatsen och en person ska ha gripits.

Det har varit mycket turbulens kring det stora zigenarläger som haft sin plats i Sorgenfri i Malmö. Flera gånger har det beslutats att lägret ska rivas men strax innan rivningen ska sätta igång har Miljöförvaltningen varit tvungna att backa med beslutet på grund av överklagningar som gjorts till Länsstyrelsen.

Nyligen kom ett avgörande från Länstyrelsen som gav Miljöförvaltningen rätt och därmed beslutades det en gång för alla att lägret skulle rivas och idag kom flera polisbussar till lägret i Malmö och började avhysa de invandrare som bosatt sig på platsen. Något som inte blev helt problemfritt.

Enligt uppgifter ska invandrarna har motsatt sig beslutet och vissa stunder ska stämningen ha blivit stökig. Polisen ska med våld ha varit tvungna att släpa med sig demonstranterna och en polis ska ha skadat sig. Flera demonstranter ska ha omhändertagits av polisen och en person ska ha gripits för våldsamt motstånd.

Till slut lämna zigenarna platsen självmant men har sagt att de istället tänker bosätta sig framför Stadshuset i Malmö och de ska också ha bildat ett demonstrationståg för att bege sig mot Stadshuset.

Catalin Mihai som är aktiv i Nätverket för romers rättigheter, som var på plats vid avhysningen kommenterar händelsen på följande sätt:

— För de boende är det en av de hemskaste grejerna som hänt dem. Att bli av med sitt hem på det här sättet. Men de ger inte upp. Nu kommer alla att bosätta sig framför Stadshuset i Malmö.

Källa:
Lägret töms i Malmö


  • Publicerad:
    2015-11-03 10:25