NATIONALSOCIALIST Igår högtidlighölls i Dortmund minnet av den tyske nationalsocialisten Borchardt, som under sitt liv representerade bland annat organisationerna Borussen Front, Freiheitliche Deutsche Arbeiterpartei samt Die Rechte.

Igår lördag 9/10 hölls i centrala Dortmund en minnesceremoni för nationalsocialisten Roland Siegfried Borchardt (14 nov 1953 – 3 okt 2021) – mera känd under smeknamnet ”SS-Siggi”.

Borchardt insomnade för en vecka sedan vid 67 års ålder efter en kort tids sjukdom.

På 80-talet var han ledare för den nationella organisationen Borussen Front.

Han kandiderade även för Freiheitliche Deutsche Arbeiterpartei (FAP) som kom att förbjudas 1995.

På senare år var Borchardt aktiv för partiet Die Rechte och 2014 ingick han i egenskap av partiets ledande kandidat under två månader i Dortmunds stadsfullmäktige.

SS-Siggi var under sitt liv staden Dortmund och fotbollsklubben Borussia Dortmund trogen. Han var inte en person som undvek fysisk konfrontation och samlade på sig en hel del domar bland annat för detta.

På sin 50-årsfest hann han ge en polis rejält med stryk med ett tillhygge innan ordningsmakten såg sig nödgad att fylla lokalen med vatten för att få den utrymd.

Borchardt var under hela sitt aktiva politiska liv en eldfängd agitator och flitig demonstrationsdeltagare som stod upp för nationalsocialismen.