ISRAEL. Nicolas Sarkozy har tilldelats en hederstitel från ett israeliskt college. Judevännen Sarkozy är tacksam och lovar att Israel inte kommer stå ensamt om landet angrips.

Igår belönades Frankrikes förre president, Nicolas Sarkozy, med en hederstitel från israeliska ”Netanya Academic College”. Sarkozy fick titeln för sitt ”bidrag till staten Israel och det judiska folket”. Även Sarkozys kamp mot rasism och antisemitism ligger bakom beslutet, uppger professor Zvi Arad vid ”Netanya Academic College”.

”Jag har alltid känt en stor kamratskap med det judiska folket”, kommenterade Sarkozy som även berättade att han är stolt över sin vänskap med judarna.

Vidare uppgav Sarkozy, som är av blandad härkomst och har judiskt påbrå på mödernet, att om Israel angrips kommer den judiska staten inte stå ensam. ”Vi kommer inte tolerera ett hot mot det judiska folkets och Israels existens”, sa Sarkozy som också hävdade att Iran håller på att ta fram kärnvapen och utgör ett hot mot Israel.

Som Frankrikes president var Sarkozy pådrivande i att få till NATO-operationerna mot Libyen som ledde till störtandet av Muammar Gaddafi. Nu anser Sarkozy att det är beklagligt att Europa är passivt och inte angriper Syrien och ser till att även Bashar al-Assad blir avsatt och mördad.

Källa:
Sarkozy: If attacked, Israel will not be alone


  • Publicerad:
    2013-05-23 14:00