INDIEN. Ett schweiziskt par var på cykelsemester i Indien när semestern plötsligt förvandlades till en mardröm. Paret överfölls av flera män och kvinnan blev misshandlad och gruppvåldtagen medan hennes make var fastbunden och tvingad att se på.

Ett schweiziskt par var på cykelsemester i Indien när deras efterlängtade semester plötsligt i fredags tog en fruktansvärd vändning. Paret hade slagit läger på en campingplats i delstaten Madhya när de plötsligt överfölls av flera män. De blev bestulna på alla sina ägodelar men tyvärr slutade inte överfallet där. Paret misshandlades och mannen bands fast för att sedan bli tvungen att se på när hans fru misshandlades och gruppvåldtogs.

Efter våldtäkten försvann gärningsmännen och paret lyckades ta sig till Gwalior District Hospital där läkarna bekräftade att kvinnan blivit misshandlad och våldtagen. Kvinnan kunde sedan skrivas ut, lyckligtvis utan några allvarliga fysiska skador.

Under lördagen greps ett tjugotal personer av indisk polis för inblandning i överfallet men det är oklart hur många av dem som misstänks för direkt inblandning i våldtäkten. Hittills har fem personer erkänt sig skyldiga till brottet och polisen söker nu efter en sjätte person.

Denna händelse är bara den senaste i raden av uppmärksammade våldtäkter i Indien. Den 11 januari i år blev en 29-årig kvinna gruppvåldtagen av sju män när hon var på väg hem med bussen. Busskonduktören och chauffören förde henne till ett hus där de tillsammans med fem andra män våldtog henne. Händelsen inträffade bara en kort tid efter att en 23-årig student avlidit av skadorna hon fått från en gruppvåldtäkt och misshandel. Efter dödsfallet anordnades det landsomfattande demonstrationer i Indien med krav om kvinnofrid. Även en man har gripits efter att ha våldtagit och mördat en 9-årig flicka. Den gripne mannen hade redan avtjänat ett fängelsetraff för våldtäkt och mord på en annan flicka.

Källor:
Fem erkänner våldtäkt på turist
Ny gruppvåldtäkt samt en barnvåldtäkt i Indien


  • Publicerad:
    2013-03-17 17:35