INDIEN. Återigen har det skett nya fall av våldtäkter i Indien. En amerikansk och en irländsk kvinna har nu blivit utsatta för våldtäkter.

En 30-årig amerikansk kvinna blev gruppvåldtagen under tisdagsmorgonen av tre män i Indien. Kvinnan var på väg tillbaka till sitt boende efter att hon besökt en väninna och valde att lifta tillbaka till sitt hem. Hon blev upplockad av tre män som sedan attackerade och våldtog henne. Kvinnan gjorde en anmälan och polisen satte upp vägblockader för att man skulle kunna inspektera bilar som lämnade staden men ännu har ingen gripits.

Denna händelse inträffade bara någon dag efter att det uppdagats att en 21-årig irländsk välgörenhetsarbetare ska ha blivit drogad och våldtagen. Den unga kvinnan befann sig i staden Calcutta i Indien och utförde volontärarbete när hon under lördagen efter ett födelsedagsfirande blivit våldtagen. Polisen har gripit en man vid namnet Sujoy Mitra misstänkt för våldtäkten.

Polisen misstänker att Mitra ska ha lagt en drog i irländskans te. Senare under kvällen, när hon blivit påverkad av drogen, ska han ha våldtagit henne. Den misstänkte våldtäktsmannen förnekar brott.

En forskning som har gjorts ska ha visat att kvinnliga turister till Indien har minskat med 35 procent. Detta på grund av den ökning av sexuella trakasserier och våldtäkter som drabbat Indien den senaste tiden.

Källa:
Two Western women raped in India: Irish charity worker, 21, ’drugged and assaulted’ and U.S. hitchhiker, 30, gang-raped in resort town in separate attacks


  • Publicerad:
    2013-06-05 23:05