ÅSIKTSKORRIDOREN. En sionistisk politikerveteran (SD), känd för sitt temperament, uttrycker sig om ”könsdysfori” på ett oförsiktigt sätt. Följden blir en dom för hmf och en kniv i ryggen – av en partikamrat.

Nordfront har tidigare följt den nu 69-årige sionistiske SD-politikern Tommy Hanssons olika förehavanden.

För närvarande är han lokalpolitiker för Sverigedemokraterna i Södertälje, men han har ett förflutet som chefredaktör för tidningen SD-Kuriren och innan dess var han verksam inom den så kallade Moon-rörelsen.

Tappade kontrollen
När han senast tappade kontrollen och i sin kritik av en ”könsdysforisk” polis hävdade att ”icke-binära är mentalsjuka”, dömdes han till dryga böter för ”hets mot folkgrupp” – och förkastades dessutom av sin partikamrat Adam Marttinen.

”Mentalsjukdom är tydligen inte längre något hinder för att bli polis,” var Hanssons kommentar på Twitter till ett reportage av polismyndigheten, där den ”icke-binäre” (könlöse) polisen Alex porträtteras som ett föredöme.

I polisens reportage ingår ett inlägg på Twitter av Alex:

Jag är varken kille eller tjej. Polisen är till för alla och ska representera alla i samhället. Därför är det viktigt för mig att vara öppen.

Rätten vägrar beakta relevant forskning
För sin kommentar till polismyndighetens reportage polisanmäldes Hansson av ”näthatsgranskaren” Tomas Åberg och kammaråklagare Jenny Almegård lyckades sedan få SD-politikern fälld för ”hets mot folkgrupp”.

Här hjälpte varken Hanssons pudlande i rättssalen eller hans hänvisning till ett pressmeddelande från Socialstyrelsen i vintras, där sambandet mellan diagnosen ”könsdysfori” och andra psykiatriska diagnoser inklusive – självskadebeteende och suicidförsök klarläggs.

Rätten beaktade inget av detta, utan gick helt på åklagarens linje att Hansson hade ”uttryckt missaktning för en grupp personer med anspelning på könsöverskridande identitet eller uttryck”.

Tommy Hansson fick en villkorlig dom och 80 dagsböter på 190 kronor.

Dom för brottet ”hets mot folkgrupp” leder automatiskt till ytterligare 800 kronor i böter till brottsofferfonden. Hanssons sammanlagda böter uppgår till 16 000 kronor.

En kniv i ryggen av en ”partikamrat”
Hanssons olycka stannar dock inte här. Hans egen partikamrat Adam Marttinen har nu tagit avstånd från sin kollega. På Twitter skriver Marttinen bland annat:

Du står inte i ställning att uttala dig över våra polisers mentala hälsotillstånd. Än mindre när det sker utifrån din personligt begränsade grundkunskap och empati i mitt och mina partikamraters namn.


  • Publicerad:
    2020-12-13 21:45