RELIGION. Sebbe Staxx som tidigare hotat Jimmie Åkesson har nu grävt ner stridsyxan efter att han gått och blivit kristen.

image.png

— Jag har inget intresse av Jimmie Åkesson i dag, där har vi gjort vårt känner jag, så säger Sebbe Staxx, Kartellens frontman, i en intervju med den kristna tidningen Dagen.

Staxx har alltså lagt hatet mot Åkesson åt sidan sedan han blev kristen.

I intervjun säger Staxx att det var den 15 augusti förra året som var brytpunkten då han lämnade sitt gamla liv och började sin bana som kristen. Numera ber han dagligen och tar sin nyfunna religiositet på största möjliga allvar.

— Jag ber varje dag, pratar med mina pastorer flera gånger i veckan. Varje torsdag har vi en träff med en av mina pastorer och folk från min kyrka, Ichtus, hemma hos mig. Vi får predikan och Kinesen (Kartellens grundare) är också med via telefon. Jag har ett helt team runt mig och ett aktivt schema med ”han däruppe”, säger Staxx.

Enligt Staxx är det Guds förtjänst att han inte tagit livet av sig och klarar av att vara nykter nu för tiden, två saker han haft problem med tidigare innan han fann Gud. Angående att just en stökig person som Staxx blivit frälst säger han själv följande:

— När Jesus gick på jorden hämtade han ju de värsta. Och allt började egentligen med att min boss i det gamla kriminella livet blev frälst i fängelset i Uruguay. Och då var det som att någonting hände, jag befann mig i ett väldigt mörker just då och bad till Gud med öppet hjärta att om du hör mig så hjälp mig. Och det gjorde han.

När journalisten från Dagen frågar Staxx om han reflekterar över att Kartellen tidigare gjort låtar som förhärligat våld säger Staxx att han inte reflekterar över det eftersom han bara frågar Jesus om han gör ett bra jobb och Jesus brukar tydligen svara jakande på den frågan. Angående sitt ”gamla liv” med vänsterextrema sympatier säger Staxx att det är tråkigt att det leder till att en del spelningar blir inställda:

— Fienden försöker på alla sätt att få tillbaka oss till mörkret, vi var goda medhjälpare för honom där. Men jag har gått från mörkret till ljuset. Det har varit en karusell, men skulle jag gråta för några inställda spelningarna när Isis åker runt och dödar barn?

Vidare säger Staxx att Kartellen ska föra kristendomen ut till de invandrartäta förorterna, vilket kanske kan tänkas förarga muslimerna där:

— Vi lever i ljuset i dag och vi kan åka ut i Rinkeby och Fittja och berätta om Jesus på ett sätt som andra inte kan och där tror jag att Gud har en plan för oss.

Källa:
Sebbe Staxx: Stort ansvar leva som kristen


  • Publicerad:
    2014-11-06 00:30