SVERIGE. Sebastian Stakset, frontfigur i hiphopgruppen Kartellen, släpper nu en självbiografi över sin tid som hatare. Stakset är känd som svenskhataren som mordhotade Jimmie Åkesson, försvarade våld mot nationella i teve och propagerade för Revolutionära fronten. Nu har han lämnat kriminaliteten bakom sig.

Sebastian Stakset med vänsterextrema Revolutionära fronten.

Sebastian Stakset med vänsterextrema Revolutionära fronten.

I slutet av förra året framkom att Sebastian Stakset lämnat hatet bakom sig efter att ha blivit frälst kristen. Nu släpper han självbiografin ”Sebbe Staxx- Musiken Brotten Beroendet”, en bok om hur han lämnade hatet och kriminaliteten.

I en intervju med Sveriges Radio berättar gangsterrapparen att han är så trött på hatet och det destruktiva liv han levt.

— Jag har ju spridit så mycket hat gentemot Sverigedemokraterna och jag har kommit fram till att det inte har lett till något positivt. Hat mot hat blir ännu mera hat och jag är så trött på hat, helt enkelt, säger Sebastian Stakset till Sveriges Radio.

Idag får Stakset inte längre kickar av kriminalitet utan av ansvar.

— Förut var jag ju i mörkret, och då hade jag en sån destruktivitet inom mig. Jag ville bara se världen brinna, och sket i om jag uppmanade till hat. Det var det jag ville göra, jag ville känna en kamp mot myndigheter och polisen, och jag ville att det skulle vara kaos. I dag förstår jag att jag gjort fel. Jag har barn nu, och vill verkligen inte uppmana någon att gå i de skor jag gått, det önskar jag inte ens min värsta fiende.

Stakset har samarbetat med den svenskhatande extremvänstern och hotat och förhärligat våld mot bland annat nationella.

— Jag har en djup ånger för att jag har gjort det, och det hör ju ihop med att jag levt ett väldigt destruktivt liv. Ett kriminellt och drogmissbrukande liv, ett liv i mörkret, hand i hand med djävulen hela livet.

Sebastian Stakset är framför allt känd för att flera gånger ha mordhotat Jimmie Åkesson i sina låtar men också genom att posera i en omtalad tröja som hyllades av vänstern. Ett fall av hot mot Åkesson är Stakset tidigare dömd för. Stakset har vidare haft med Revolutionära fronten i en av Kartellens låtar och försvarat det vänsterextrema våldet i Uppdrag granskning.

— Om du är en nazist du får fucking vara beredd på att det finns antinazister och att det kommer att bli blodigt. Det är så det fungerar, det är så det är, sade Stakset vid den tidpunkten.

Källa:
Sebastian Stakset vill inte hata mer


  • Publicerad:
    2015-03-20 06:45