FOTBOLL Serbien hotar med att dra sig ur fotbolls-EM om inte Uefa tillsätter åtgärder mot Kroatien och Albanien. Detta efter att kroatiska och albanska supportrar sjungit sånger om att döda serber.

Serbiens fotbollsförbund överväger att dra sig ur fotbolls-EM efter att kroatiska och albanska fans ska ha sjungit anti-serbiska ramsor under onsdagens match mellan Kroatien och Albanien. Enligt den serbiska allmännyttiga radion RTS ska sånger med budskapet ”Döda, döda, döda serber” ha ekat på läktarna.

Serbiens fotbollsförbund kräver nu att Uefa vidtar omedelbara och stränga åtgärder.

– Det som hände är skandalöst, och vi kommer att be Uefa om sanktioner. Om inte kommer vi att överväga att inte fortsätta denna turnering, sade Jovan Šurbatović, generalsekreterare i Serbiens fotbollsförbund, i en intervju med RTS.

Šurbatović betonar att om inte Uefa agerar mot de inblandade förbunden, kan Serbien tvingas överväga att avbryta sitt deltagande i mästerskapet.

– Vi kommer att be Uefa att straffa förbunden till båda lagen. Vi vill inte delta här om Uefa inte straffar dem. Om inte måste vi tänka på hur vi ska gå vidare, förklarade Šurbatović.

Serbiens fotbollsförbund står nu fast vid sitt krav: om inte Uefa agerar, kommer Serbien att överväga att dra sig ur turneringen.