MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg avhandlar i en artikel på organisationens webbsida vapenfrågan.

Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg har i dagarna publicerat en artikel på organisationens webbsida där han redogör för hur man ser på vapenfrågan.

I artikeln, med rubriken ”Vapen ger frihet!”, skriver Lindberg att folket måste ha tillgång till vapen för att kunna försvara sig själva, försvara den nordiska staten mot angrepp och, om det krävs, göra uppror:

I detta kommer vi också till den här artikelns kärna. För ett avväpnat och pacificerat folk är nämligen drömmen för en totalitär stat. Samtidigt som vapnen tas från folket behåller givetvis systemet sina. Om då folket en dag skulle få nog och på allvar kräva sitt land åter, kommer högafflar och moraknivar mötas av statens kulsprutor. Således kommer demokraturen kunna bestå. Förutsatt att inte folket gömt undan illegala vapen då.

I en sann demokrati däremot – eller under ett äkta folkstyre – i en verkligt frihetlig stat, har envar ur folket som så önskar och inte missköter det, tillgång till vapen. Inte bara för att skjuta prick och jaga med, utan också för att de vid behov ska kunna avsätta eventuellt korrupta makthavare. Det är betydligt mer demokratisk att ge folket möjligt att göra uppror imorgon än vad det är att låta de vänta fyra år för att sen få lägga en lapp i en låda.

Inte blir det bättre när de under denna tid dessutom kan lägga mångmiljardbelopp på att hjärntvätta folket att rösta ”rätt”. Dessutom kan såklart en omröstning manipuleras betydligt enklare än en brinnande revolt. Röstkort istället för gevär är något mycket önskvärt för en folkfientlig regim.

I artikeln lyfter han även fram delar av Motståndsrörelsens partiprogram, där man föreslår bland annat att medborgare efter avtjänad värnplikt ska kunna förvara sitt vapen i hemmet.

Läs artikeln i sin helhet på Motståndsrörelsen.se.


  • Publicerad:
    2020-07-30 20:35