MALMÖ. En 38-årig man i Malmö hade en israelisk flagga uppsatt i sitt fönster för allmän beskådan. Natten till idag blev mannen misshandlad av ett större gäng med bland annat ett järnrör och fick sina rutor krossade.

Det är på Rasmusgatan i Malmö mannen har satt upp den israeliska flaggan. Efter att ha fått ett fönster krossat i lördags valde mannen att gå ut och konfrontera gärningsmännen natten till idag när samma sak upprepades.

– Man krossar ett fönster till den här lägenheten. Strax därefter går mannen ut på gatan, han blir då jagad och misshandlad av flera personer, säger vakthavande befäl Marie Keisamer från Malmöpolisen.

Mannen ska ha sedan flytt från platsen och hittats på en angränsade gata av polisen. Han togs då till sjukhuset där det kunde konstateras att han fått allvarliga men inte livshotande skador.

Polisen berättar att det var större antal personer inblandade och att mannen ska ha blivit misshandlad med ett järnrör och en glasflaska. Polisen har bara hittills ett vittne till dådet och är nu intresserad att komma i kontakt med fler som kan ha sett vad som har hänt. Brottet rubriceras som grov misshandel med hatbrottsmotiv och hittills har inga misstänkta gripits.

Källor:
Misshandlad med järnrör – polisen misstänker hatbrott
Hängde upp Israelisk flagga – misshandlades


  • Publicerad:
    2014-07-07 16:30