Lördagen den 29/8 samlades medlemmar från Näste 4 och 6 i Umeå för en längre skogsvandring längs Tavelsjöleden.

Vandringen började mitt på med utgångspunkt från regementet i Umeå. Efter några timmars vandring gjordes ett längre uppehåll för födo- och vattenintag samt utbildning i första hjälpen och HLR. Instruktören, som till yrket är sjukvårdare, gick igenom hur man på bästa sätt handskas med skador som kan uppkomma i samband med t.ex. gatuaktioner. Det passades även på att skrivas om Motståndsrörelsens närvaro i en gästbok som fanns tillgänglig på rastplatsen.

Efter rast och utbildning börjades vandringen igen och pågick hela kvällen förutom ett fåtal kortare raster för vattenintag. Efter mörkrets intåg gjordes eld och läger restes innan det var dags för kvällsmat och allmän trivsel runt elden innan läggdags.

Nästa dag påbörjades vid soluppgången då en kortare frukost intogs innan lägret avvecklades och packades ihop. Vandringen hemåt påbörjades strax efter frukosten och pågick fram till mitt på dagen. Efter ett dygn i skogen och sex mil vandrat kom deltagarna åter till utgångsplatsen, trötta och med värkande fötter. Hela helgen bjöd på strålande sol och god värme under de ljusa timmarna.

Alla deltagare var väldigt nöjda med helgen och planer för fler liknande aktiviteter har redan gjorts upp.

vandring-umea- (3)vandring-umea- (7)vandring-umea- (5)


  • Publicerad:
    2015-09-12 19:00