Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

… men glöm inte marchträningen!

Att bestiga Kebnekaise är en upplevelse Det finns dock en del saker som är bra att känna till inför resan.

Kalix och Värnamo årets bästa friluftskommuner

Priset delas ut varje år Sprider kunskap och information om allemansrätten.

Svensk kille övergav storstaden och byggde en timmerstuga på egen hand

Spenderade tre år i skogen Byggde stugan utan moderna verktyg.

Njupeskär

Resan till Njupeskärs vattenfall Emma Karlsson skriver om en familjeaktivitet 2017.

Sorsele ska bli mer självförsörjande genom gratis odlingslotter

INRIKES. Föreningen Nyängen vill göra Sorsele mer självförsörjande. I år delar man ut gratis odlingslotter till 42 personer, som kommer att få odla på markerna.

Kan vi skapa ett hållbart skogsbruk?

DEBATT. Karl Folkesson funderar i den här artikeln på hur vi kan skapa ett hållbart, och rent av nationalsocialistiskt skogsbruk.

Räddningsinsats pågår i Åre efter lavin

INRIKES. En räddningsinsats har påbörjats vid Lillskutan i Åre efter att en lavin gått i fjällen. Polis och räddningstjänst är på plats.

Räddningsinsats har genomförts efter att folk har gått genom isen

INRIKES. Räddningstjänsten larmades till Ekolsundsbron i Enköping i eftermiddags efter att folk ramlat genom isen. En omfattande sökinsats pågår då man befarar att fler är fast under isen.

Snöbollskrig bryter ut runtom i Europa – trots restriktioner

UTRIKES. Trots att regeringar runtom i Europa uppmanar alla att stanna hemma har många valt att njuta av vintern och snön. Stora snöbollskrig har brutit ut i bland annat Storbritannien och Spanien.

Björn Andreas Bull-Hansen förargas över att organisationer och personer försöker radera bort skandinaver

LIVSSTIL. Den norska författaren Björn Andreas Bull-Hansen lyfter fram att DNA-företag inte längre redovisar om personen är skandinav.

Godhetssignalering på steroider: “Svarta exkluderas från fotvandring”

KULTURREVOLUTIONEN. Organisationen World Economic Forum utsätts nu för en störtskur av hån på Twitter efter att ha hävdat att svarta ”exkluderas” från den ”vit-dominerade” aktiviteten fotvandring.

Sarek 2020

REPORTAGE. Martin Saxlind skriver om förra veckans vandring i Sareks nationalpark.

Polsk pumatämjare har gett upp – inte tysk skogsrambo

UTRIKES. När polisen skulle beslagta hans puma drog mannen kniv och försvann till skogs med sitt kattdjur. En annan man i grannlandet flydde också till skogs, denne efter att vid en rutinkontroll ha övermannat fyra poliser och tagit deras vapen.

Fritt för friska att resa i Sverige i sommar – regeringen häver restriktioner

CORONAKRISEN. Friska personer kan resa fritt inom Sverige från den 13 juni. Det meddelade regeringen under en pressträff på torsdagen.

Forskning visar att sjukdomsspridande fästingar dras till mobiltelefoner

PARASITER. En undersökning har visat att fästingar dras till elektromagnetisk strålning med samma frekvens som används i de flesta mobiltelefoner.

Ensam 72-årig britt i 96 dagar lång roddtur över Atlanten

ÄVENTYR. CNN berättar att den 72 år gamle roddaren Graham Walters nu har korsat Atlanten solo i egentillverkad båt. Han startade i slutet av januari, långt innan coronaviruset hade spritts över hela världen, och nådde i veckan ön Antigua i Karibien.

Utmanande helg i Näste 1

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Helgen den 7-8 mars genomfördes en såväl fysiskt som mentalt prövande aktivitet för kampavdelningen i Näste 1.

Lång vandring och månadsmöte i Näste 3

FRILUFTSLIV. Lördagen den 5 oktober blev det både månadsmöte och starten på helgens friluftsaktivitet.

Näste 6 på månadsmöte i fjällmiljö

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Den gångna helgen höll Näste 6 ett månadsmöte i fjällen.

Friluftsaktivitet – att komma undan systemet

FRILUFTSAKTIVITET. Fredagen den 12 juli till söndagen den 14 spenderade aktivister i Näste 3 helgen i södra Sveriges vackra natur.

Torplivet och en del betraktelser

INSÄNDARE. Mer än ord-profilen Tobias Malvå delar än en gång med sig av sina erfarenheter om torplivet i Dalarna.

EU-moderat stöder legala vapenägare och kritiserar HMF-terrorn

INRIKES. Den moderata politikern Henrik Sundström sticker ut från mängden. Han både kritiserar den nuvarande regimens ”gungrabbing” samt kritiserar gummiparagrafen hets mot folkgrupp.

Till skogs med repellerande kamrater ur Näste 2

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Lördagen den 3 november samlades kamrater ur Näste 2 i de norra delarna av nästet för att tillsammans vandra i det natursköna Kinnekulleområdet. Där vandring, utbildning, repellering och kamratskap stod på schemat. Nedan följer en skildring och film om turen.

Resan tillbaka till rötterna!

INSÄNDARE. Tobias Malvå berättar här om hur hans familj har skaffat ett torp djupt inne i Dalarnas skogar och hur befriande det är att stundtals kunna leva utanför den moderna civilisationen.

Björnar lockas med majs, äpplen och marshmallows

INRIKES. Flera av björnarna som sköts vid året jakt hade onaturlig föda i sina magar. Länsstyrelserna misstänker att det rör sig om att jägare försökt att locka björnarna med otillåten åtel.

Klarna säger upp avtal med vildmarksföretag – hänvisar till etiska riktlinjer

INRIKES. Klarna Bank AB säger upp avtal med ett norrländskt vildmarksföretag som säljer fritids- och jaktutrustning och påstår att verksamheten strider mot ”våra etiska riktlinjer”.

SUPER-MAXAT: Friluftstema med Studio Nordfront

WEBBTV. Ikväll är Studio Nordfront tillbaka med Pär Öberg och Nicklas Norling, och temat för avsnittet är friluftsliv.

Snöoväder hindrade inte Näste 3 från att ha friluftsdag

FRILUFTSAKTIVITET. Nyheterna hade förmedlat att det inte skulle bli någon snö på söndagen vid Brösarp i Skåne, detta var som mycket annat de meddelar fake news.

Polis utreddes för vådaskott mot samisk tjuvjägare – frias helt

NORRBOTTEN. En polisman som misstänkts ha framkallat fara för annan genom att avlossa ett vådaskott nära en kvinnlig jägare frias nu från misstanke när åklagaren lägger ned polisutredningen. Anledningen är att polismannen nekar till att kvinnan ska ha varit i närheten och att ord står mot ord, rapporterar Fjällsjö Nyheter.

FILM: Putin harpunfiskar och forsränner under Sibiriensemester

UTRIKES. Filmklipp från Rysslands president Vladimir Putins senaste semester har börjat spridas på Internet, där han bland annat dyker och fiskar gädda med harpun i Sibirien.

Vandring i Kinnekulle med Näste 2

VILDMARK. Helgen den 25-26 februari genomförde Näste 2 en vandring genom det vackra Kinnekulleområdet. Här följer ett reportage samt en kortare film om vandringen.

Packa för en dag i den nordiska vildmarken

FRILUFTSLIV. Kontakten med naturen är viktig för människan. Där i finns en naturlig koppling som gör att vi både mår psykiskt och fysiskt bra. Här följer tio smarta tips på saker man bör packa ner i ryggsäcken.

På Helags topp!

VILDMARK. Stefan Olsson, aktivist i Näste 4, rapporterar i den här artikeln om Nordiska motståndsrörelsens bestigning av Helagsfjället. Artikeln bjuder på många vackra bilder på nordisk natur.

Naturvårdsverket vill att rasfrämlingar utnyttjar allemansrätten

NATUR. Nu kan fler ta del av den underbara svenska naturen. Naturvårdsverket har översatt en broschyr om Allemansrätten till tre nya språk: arabiska, dari och pashto.

Barn i Sverige tillbringar mer tid framför skärm än ute i naturen

SVERIGE. Enligt en ny SIFO-undersökning av Världsnaturfonden WWF spenderar barn i Sverige mer tid framför en skärm än ute i naturen. Så mycket som 58 procent av barnen spenderar fem timmar eller mer framför dator, mobil eller surfplatta per dag. Världsnaturfonden presenterar en ny SIFO-undersökning där det framkommer att barn i Sverige tillbringar långt mer […]

Ramla inte i prepper-fällan

DEBATT. Clement Pulaski på Daily Stormer varnar i den här artikeln för hur prepping och survivalism riskerar att bli en ”kosher distraktion” om det inte kombineras med politisk organisering och kamp.

Intervju angående Nordiska Vildmarksförbundet

INFORMATION. Tidigare i år startade projektet Nordiska Vildmarksförbundet i syfte att samla svenskar runtom i Sverige för att delta i olika vildmarksexpeditioner. Nordfront har intervjuat en av personerna bakom förbundet.

Skogsvandring i Umeå

Lördagen den 29/8 samlades medlemmar från Näste 4 och 6 i Umeå för en längre skogsvandring längs Tavelsjöleden. Vandringen började mitt på med utgångspunkt från regementet i Umeå. Efter några timmars vandring gjordes ett längre uppehåll för födo- och vattenintag samt utbildning i första hjälpen och HLR. Instruktören, som till yrket är sjukvårdare, gick igenom […]

Naturaktivitet i Umeå

UMEÅ. Lördagen den 29/8 samlades medlemmar från de norra delarna av landet för en längre skogsvandring i de norrländska skogarna.

Vildmarkskurs i Näste 4

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Martin Saxlind skriver här om en vildmarkskurs som nyligen hölls i Hälsingland.