FRILUFTSLIV Erik Grankvists byggprojekt blev viralt på Youtube.

Som 17-åring uppger Erik Grankvist att han kände sig vilsen då han levde i Stockholm. Efter att ha sett dokumentären ”Alone in the wilderness” av Dick Proenneke insåg han att han ville fly storstaden och vandra ut i skogen och leva av naturen. Direkt efter att han gått ut gymnasiet började Grankvist på heltid leva i skogen och på egen hand bygga upp en timmerstuga där.

Byggprojektet dokumenterades först med en enkel gopro-kamera som han fått av sina föräldrar, men efter ett tag skaffade han en bättre kamera när han fått ett större intresse för filmande.

Förutom att Grankvist bygger stugan helt ensam använder han inga moderna verktyg, istället använder han samma verktyg och metoder som våra förfäder använde när de byggde sina timmerstugor.

Efter tre års hårt arbete blev stugan klar och förra året släppte Grankvist två långa filmer som visar byggprocessen från början till slut. Den ena filmen, som publicerades i mars, har i skrivande stund över 33 miljoner visningar på Youtube och den andra filmen publicerades i december och har nästan 17 miljoner visningar. Den unge svensken hyllas i tiotusentals kommentarer till filmerna av människor som imponeras av hans skicklighet och ihärdighet.