KULTURREVOLUTIONEN. Organisationen World Economic Forum utsätts nu för en störtskur av hån efter att ha hävdat att svarta ”exkluderas” från den ”vit-dominerade” aktiviteten fotvandring.

World Economic Forum (WEF) formligen dränks av förlöjliganden på Twitter, efter att ha gjort gällande att svarta i Storbritannien på grund av rasism inte tillåts utöva hälsobringande fotvandring.

Det som låter som en parodi på ett liberalt korståg är helt seriöst menat. På den Schweiz-baserade  globalistorganisationen är man så bekymrad över friluftslivets diskriminering att man i ett officiellt uttalande tokhyllar en kvinna som startat en fotvandringsklubb.

I en artikel på sin hemsida, informerar WEF läsarna om att Rhiane Fatinikun nu har startat föreningen Black Girls Hike eftersom fotvandring är en ”vit-dominerad aktivitet” och hon vill uppmuntra svarta kvinnor att ”utforska Storbritanniens landsbygd i systerskapets trygghet”.

Fatinikun berättar här för oss att fotvandring lider av en ”kronisk frånvaro av svart representation” och – vad värre är – riktas inte ens någon marknadsföring för denna aktivitet specifikt mot svarta.

Hennes nystartade fotvandringsklubb har nu 150 medlemmar.

WEF har även delat artikeln på sitt Twitter-konto tillsammans med meddelandet:

Denna svarta brittiska vandrare tacklar exkluderingen från friluftsliv.

Artikeln – som alltså var helt seriöst menad – utlöste snart våg på våg av hånfulla kommentarer mot organisationen, då många hade väldigt svårt att förstå att man där kunde ”nedlåta sig till sådant nonsens”.

Journalisten Andrew Neil är en av dem som tillintetgör meddelandet och avfärdar det som ”absurd godhetssignalering”. Han undrar i sin kommentar bland annat om organisationen inte här har ”jumped the shark” – gjort något som kanske skulle gått hem för länge sen, men inte längre.

”Som om svarta är ’exkluderade’ från fotvandring, skrattretande dumhet! Detta enfaldiga offer-narrativ är så destruktivt för svarta” lyder en annan kommentar. Författaren Kurt Schlichter tillägger:

Varenda en i etablissemanget är en förbannad idiot.

Meddelandet har över 2500 svar och endast 164 gilla. Russia Today uppger att över 700 personer har citerat och kommenterat det på ett uppenbart hånfullt sätt.


  • Publicerad:
    2020-10-11 20:05