PITEÅ. Skräckartade scener utspelade sig under onsdagseftermiddagen på en norrgående buss på väg mot Piteå. En man misshandlade en passagerare, skrek på främmande språk och viftade med pistol.

Den välfyllda dubbeldäckaren som trafikerar sträckan Umeå – Piteå hade stannat till i Skellefteå för av- och påstigning. 18-åriga Therese Karlsson hörde plötsligt skrik längre bak i bussen och vände sig om. Hon såg då hur en man attackerade en av de manliga passagerarna med både slag och sparkar.

— Folk började skrika, ”sluta, sluta”. Och det var då som våldsmannen slet upp en pistol. Han svepte med vapnet fram och tillbaka över alla passagerare i bussen och skrek högt på ett språk som jag inte förstod, säger Therese till Piteå Tidningen (PT).

Hon böjde sig ner i sätet, rädd för att mannen skulle börja skjuta, men efter att högljutt ha upprepat en ”ramsa” tre gånger vände han sig om, sprang ut ur bussen och försvann.

En busschaufför, som vill vara anonym, tog senare kontakt med PT och berättade att det då och då ”förekommer intermezzon på bussarna”. De flesta hinner dock avvärjas genom att uppenbart stökiga personer nekas tillträde.

Polisen i Skellefteå meddelade under onsdagskvällen att man gripit en misstänkt person i samband med ett rånförsök.

Sverige har aldrig varit tryggare, så här har det alltid varit, det är bara anmälningsbenägenheten som ökat. #öppnaerahjärtan”, skriver signaturen ”Backis” i en kommentar i anslutning till artikeln.

Källa:
Pistolman spred skräck på bussen


  • Publicerad:
    2017-09-08 08:55