MÅNGKULTUREN. En polisman har blivit inlagd på sjukhus efter en insats mot ett ”ungdomsgäng” i Skövde.

Kollektivtrafikens resecentrum i Skövde larmade efter polis när ett ”ungdomsgäng” uppträdde ”stökigt” på en buss på onsdagskvällen. Bussens chaufför bedömde att han inte kunde fortsätta bussturen, utan ringde efter hjälp varpå polisen skickade en patrull med två poliser till bussen. Då hoppade ”ungdomsgänget” på patrullen och en av polismännen blev svårt misshandlad och fick transporteras till sjukhus.

Ännu en polispatrull skickades dessutom till platsen för att understödja den första patrullen.

På onsdagsnatten var det ännu oklart hur många ”ungdomar” som hade hjälpt varandra med att ”stöka” och attackera polispatrullen.

— Två är gripna och två är medtagna till förhör. Det är huvudmännen, de som varit mest aktiva, säger vakthavande befäl i region Väst Morten Gunneng.

Hur många fler ”ungdomar” än de som omhändertagits och som bistod huvudmännen i ”stöket” är oklart men de ska röra sig om flera stycken.

Misstankarna rör våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Den första rubriceringen som gäller den svårt misshandlade polisen kan dock komma att omrubriceras till grov misshandel.

Det är oklart vad det ursprungliga ”stöket” bestod av.

— Det har varit ganska rörigt…Exakt vad som initierat det är vi osäkra på, säger Gunneng.

Källa:
Polis svårt misshandlad av ungdomsgäng i Skövde


  • Publicerad:
    2018-10-04 11:30