SD-KAMPANJ. Sabotage mot SD:s reklam i tunnelbanan har fått motsatt effekt.

SD-kampanj15-08

Sverigedemokraterna startade den 3 augusti en kampanj som blivit mycket framgångsrik. I Östermalms tunnelbanestation i Stockholm kan besökare under två veckors tid möta budskapet från SD, om hur problemet med det organiserade tiggeriet förtigs. Kampanjen är på engelska har en turistvinkling. Det har bland annat stått att läsa:

”Sorry about the mess here in Sweden. We have a serious problem with forced begging. Our government refuse to do what´s needed.”

Att Östermalms tunnelbana med SD-kampanjen skulle reta upp självgoda världsförbättrare var kanske ingen överraskning för många. Tisdagen den 4 augusti gjorde dessa entré i tunnelbanan och rev sönder SD-reklamen under slagord som ”inga fascister på våra gator”. Avpixlat har lagt ut en video av händelsen på youtube:

Effekten av kampanjen och kanske vänsterextremisternas sabotage i synnerhet gjorde nyheter på internationell nivå. En två veckors riktad kampanj plockade hem många politiska poäng i Sverige och utomlands. Det bör kunna ses som en genialisk investering som gett omedelbar utdelning.

Samma dag som vänsterextremisterna härjade i Östermalms tunnelbana anordnades en demonstration mot påtvingad massinvandring i Riga, Lettland. Där hade demonstranter redan hört om det underliga landet på andra sidan Östersjön.

VIDEO – Demonstration i Riga mot påtvingad massinvandring:

En kvinna i demonstrationen som hört om händelserna i Östermalm passade på att visa svenskarna sitt stöd. Det är en utmärkt illustration om SD-kampanjens genomslagskraft och hur den fick draghjälp av saboterande vänsterextremister:

Demonstration i Lettland.

Demonstration i Lettland.

Det är mycket som har hänt i Sverige sedan SD kom in i riksdagen. Det verkar även som att somliga inom sabotage-vänstern inte förstår vad det är som händer.

Sabotage mot SD-reklam i tunnelbanan förändrar inte mycket. Det kan möjligen vara ett sätt för SD:s antagonister att kanalisera sin ilska och bli hyllade inom sin egna begränsade krets.

Förstörd SD-reklam byts ut och det finns tillräckliga ekonomiska resurser för detta. Ingen person skadas av nerriven SD-reklam. De som saboterar riskerar däremot själva att lagföras.

Innan SD:s riksdagsinträde byggde partiets verksamheter mer på ideella uppoffringar. De som affischerade för partiet riskerade att dömas för skadegörelse och olaga affischering. Idealisterna utsatte sig själva för fysiska risker. Meningsmotståndare kunde ostört sabotera och nå faktiska resultat.

Sabotage-vänstern låser upp sina egna ”ideella resurser” genom att riva ner SD-reklam. Även fast de lyckats få tunnelbanan att modifiera kampanjen så förändrar de inte helhetssituationen där SD blivit etablerade och fortsätter att växa. Slaget är förlorat.

SD-kampanjen mot det organiserade tiggeriet sätter fingret på en aktuell fråga som berör många. Det övriga politiska etablissemanget har målat in sig i ett hörn då de inte på ett ärligt sätt vågar ta i frågan. SD skjuter mot öppet mål och hjälper till att göra jobbet för andra alternativa röster som inte hörs lika mycket.

Det finns däremot saker som SD lider brist av och som andra kan erbjuda. Ideella resurser och aktivistkultur finns exempelvis inom Nordiska motståndsrörelsen. SD:s så kallade fotsoldater är inte bundna till någon, av partiet proklamerad, nolltoleranslinje.

SD:s fotsoldater är mottagliga för alternativa medier som Nordfront och kan enkelt ta del av aktiviteter från Nordiska motståndsrörelsen. Att ändra SD:s inrikting är svårt men att få deras sympatisörer och fotsoldater att titta åt andra nationella alternativ är en enklare uppgift.


  • Publicerad:
    2015-08-11 14:47