NORGE. Expos samarbetspartner i Norge, Vepsen, beklagar sig nu till sina läsare på Facebook.  På grund av brist på ekonomiskt stöd har de blivit trötta och slitna och därmed improduktiva.

Föreningen Vepsen arbetar enligt dem själva med ”grävande journalistik om våldsamma, totalitära eller hatfulla och antidemokratiska miljöer och grupper”. Vepsen ingick 2012 i ett samarbete med Expo, som bland annat kartlägger och motarbetar nationalism och antisionism med juridiskt ganska tveksamma arbetsmetoder.

Men om Expo har finansierats med tiotals miljoner av sådana som den judiske finansmannen Gabriel Urwitz, EU eller staten (Statens kulturråd, Allmänna arvsfonden med flera statliga institutioner) har Vepsen lämnats ute i kylan. I alla fall enligt dem själva.

Nyligen lade Vepsen ut ett inlägg på sin Facebook-sida där föreningen beklagar sig över dess inaktivitet. Orsaken till denna brist på aktivitet ska vara att dess medlemmar är ”slitna” eftersom de inte mottar något ekonomiskt stöd utan tvingas arbeta ideellt. För organiserade ”antirasister” är dessa arbetsförhållanden någonting ganska ovanligt, såväl i Sverige som i Norge.

vepsen

Nu återstår att se om Expo kan skjuta in ett par miljoner, som de redan får från svenska skattebetalare, för att hjälpa sina slitna kamrater i Norge.

Ursprungligen publicerad på Nordfront.net


  • Publicerad:
    2014-02-08 23:59