SMÅLAND. Snart kan utlänningarna i Emmaboda få flytta på sig då det inte finns några bostäder och asylboendets avtal löper ut. ”Jättetråkigt” menar platschefen på asylhotellet.

150112 Emmaboda Klistermärken

Totalt bor det 77 främlingar på asylboendet på Hotell Linden i småländska Emmaboda. Runt femtio personer av dem har nu fått uppehållstillstånd i landet och ska därför skaffa egna boenden. Men det är just den ansträngda bostadsmarknaden, eller kanske oviljan att hyra ut till främlingar, som snart kan tvinga utlänningarna att lämna Emmaboda.

— Jag vet inte alls hur det ser ut med bostäder i Emmaboda, men när vi har kollat runt, så verkar det som att det inte finns några. Även om jag har svårt att tro att så verkligen är fallet om man tittar överallt, runt om i kommunen, säger asylteknikern och platschefen på Hotell Linden, Arlinda Dervishaj.

Även de som ännu inte har fått asyl kommer att tvingas lämna Emmaboda när kontraktet för asylboendet, som drivs i regi av Faroy AB, löper ut i maj.

— Det är väldigt synd för det finns många högt utbildade människor här som inte får chansen att vara med och bidra till ett levande Emmaboda, menar Dervishaj.

Källa:
Bristen på bostäder kan tvinga asylsökande från Emmaboda


  • Publicerad:
    2017-01-09 20:40