USA. En mycket talande film som skildrar responsen på att hålla upp en ”Black Lives Matter”-skylt i ett vitt kvarter kontra att föra ut budskapet ”All Lives Matter” i ett svart kvarter har blivit viral.

i-hate-niggers

Barack Obama och ”Black Lives Matter”-rörelsen i USA har lyckats skapa en så lättkränkt svart minoritet att budskapet ”All Lives Matter” genererar samma respons som den här mer provokativa skylten från Die Hard 3.

Filmen släpptes igår och visar hur svarta män blir både aggressiva och direkt våldsamma när det toleranta budskapet ”All Lives Matter” basuneras ut i deras bostadsområde.

I det vita kvarteret blev responsen mer varierad men väldigt sval när det propagerades för ”Black Lives Matter” – en öppet etnocentrisk rörelse som provocerat fram en serie rasistiskt motiverade mord på vita poliser i USA. Vissa vita vägrade stödja parollen, antagligen då de är trötta på upploppen som sker i BLM-rörelsens kölvatten, medan andra stödde budskapet. En vit person argumenterade dock för att ”All Lives Matter” är ett bättre budskap eftersom att det är fel att segregera svarta och se dem som en egen grupp.

På en dag har filmen hunnit bli viral och fått över 327 000 visningar och 11 000 tummar upp. Bakom filmen står Youtube-profilen Joey Salads som menar att filmen publicerats för att stimulera diskussion om vad som gör att vita och svarta reagerar så väldigt olika på två snarlika budskap.

Bland kommentarerna på Youtube skriver bland annat en person att det är beteendet i filmen som är orsaken till att Donald Trump kommer vinna presidentvalet i år. En annan kommentator med över 1 200 gilla på sin kommentar påpekar det absurda i att en svart man skriker ”are you saying black lives don’t matter?” efter att Joey sagt att ”all lives matter”.

De som är lite skeptiska till filmen menar att de svarta männen kanske hade reagerat bättre om det var en rasfrände som höll upp ”All Lives Matter”-skylten. Vita människor är ju enligt antirasistisk logik ”privilegierade”, vilket paradoxalt nog innebär att de saknar privilegiet att ha en åsikt som går emot en icke-vit persons åsikter.

Se film nedan:


  • Publicerad:
    2016-09-27 18:55