INRIKES Den socialdemokratiske lokalpolitikern Joakim Cederberg-Hake från Partille stödjer AFA:s åsiktsförföljelse av ”samhällsfarliga element”.

Exakt24 har uppmärksammat att den socialdemokratiske lokalpolitikern Joakim Cederberg-Hake visar stöd för AFA genom att publicera bilder på Facebook där han bär kläder med gruppens logotyp.

I ett inlägg på Facebook skriver han att han inte bryr sig om att personuppgifter publiceras om politiska dissidenter. AFA:s uthängningar av oliktänkande kallar han en ”saklig och viktig kartläggning” av ”samhällsfarliga element”. Han skriver ingenstans att han tar avstånd från politiskt motiverade attentat nätverket genomfört.

Drar igen dörren och ringer polisen

På grund av detta gjorde Exakt24 ett besök hos politikern, där man knackade på och ställde frågor om hans aktivitet på Facebook. Cederberg-Hake vägrade dock svara och stängde dörren.

Istället valde han att ringa polisen för att polisanmäla journalisterna för att de har haft fräckheten att ställa dessa frågor. Enligt ett inlägg på Facebook ska polisen ha sagt att det inträffade är mer allvarligt på grund av att man ställt frågor om hur man som förtroendevald kan stödja åsiktsförföljelse.

Exakt24 har sökt Katarina Bosetti Kristoffersson, ordförande för Socialdemokraterna i Partille, för att ställa frågor om Cederberg-Hake, men hon ska ha gjort sig själv okontaktbar.

AFA-sympatisören har förutom uppdrag som ledamot i Partille kommunfullmäktige även uppdrag som ledamot i styrelserna för de kommunala bolagen Partille Energi AB, Partille Energi Nät AB och Partillebo AB. Detta väcker frågan om kommuninvånare som har politiskt inkorrekta åsikter kan förväntas behandlas i enlighet med lagen av dessa bolag.

Erik Almqvist kritisk

Exakt24:s chefredaktör Erik Almqvist reagerar på Cederberg-Hakes öppna ställningstagande till stöd för AFA. Bland annat pekar han på att gruppen gjort sig skyldig till flera attentat, bland annat mordbränder och så kallade ”hembesök”, där dissidenters hem utsätts för skadegörelse.

Almqvist tar även upp ett eget minne av hur en SSU-topp i Skåne, som Almqvist stötte på under en tågresa, ringde till AFA-medlemmar som sedan dök upp beväpnade på tågstationen i Malmö.

Till och med Säkerhetspolisen, som ser invandringskritiker och nationalister som politiska motståndare, har tvingats erkänna att AFA utgör ett hot mot det statsskick Sverige ska ha enligt grundlagarna.

Se skärmdumpar från sossepolitikerns Facebookkonto nedan:

Sossepolitikern försvarar AFA.
Cederberg-Hake bär reklamtröja för AFA, men ringer polisen när han får kritiska frågor.