VÄNSTEREXTREMISM Exakt24 avslöjade idag att Henrik Johansson uttalat att han kommer skjuta Christian Peterson om denne gör ett nytt journalistiskt hembesök hos familjen Johansson.

Den vänsterextreme profilen Henrik ”Henko” Johansson, 39, har mordhotat tonåringen Christian Peterson. Detta efter att Peterson dök upp utanför Johanssons hemEnvägen 3 i Avesta för att ställa frågor om dennes näthat.

— Han får väl komma ut hit igen. Nästa gång kommer jag att skjuta honom. Jag förstår inte vad problemet är, säger Johansson i en ljudinspelning som Exakt24 kommit över.

Peterson jobbar som reporter på Exakt24 och har tidigare utsatts för attentat från AFA. Bland annat ett attentat som skedde en kort tid efter granskningen av Johansson, där det bland annat avslöjades hur den ”antirasistiske” poddaren och ”Inte rasist, men…”-grundaren hade sagt att han skulle ”slå sönder näsbenet” och ”bajsa i din mun” till ungdomar på Discord.

Även det senaste hotet som Johansson framförde mot Peterson ska ha uttalats på Discord. Exakt24:s chefredaktör, Erik Almqvist, har gått ut med att tidningen polisanmält Johansson för mordhot mot deras reporter.

— Det är ju ganska tydligt att om man säger att man ska skjuta en person så brukar det ju inte betyda ”med en gummisnodd” då, säger Almqvist i ett inslag på Exakt24.