BROTT Axel Luo Öhman från podden Haveristerna döms återigen för förtal efter att ännu en gång kallat en man i sydvästra Sverige för ”mördare”. Både Öhman och poddkollegan Henrik ”Henko” Johansson har tidigare dömts för exakt samma förtal.

För ganska precis ett år sedan kunde Nordfront rapportera att Axel Luo Öhman, som poddar med ”Inte rasist men…”-grundaren Henrik ”Henko” Johansson i Haveristerna, dömts för förtal.

Öhman dömdes för att i ett flertal inlägg på Twitter ha kallat en man från sydvästra Sverige för ”nazist” och ”mördare”.

Sedan dess har även Henko dömts för samma förtal mot samma man. Både Henko och Axel Öhman dömdes att betala 5 000 kronor respektive till mannen de förtalat.

Nu har Öhman dessutom återigen dömts för förtal mot samme man. Denna gång för att ha kallat honom ”mördare” i ett avsnitt av Haveristerna. Södertörns tingsrätt konstaterar att det ”inte varit försvarligt av Axel Öhman att lämna uppgiften” och att uttalandet inte hade något samband med podcastavsnittets innehåll.

Istället anser tingsrätten att det är klarlagt att förtalet var ett sätt att ”hämnas på [den förtalade] för den tidigare domen mot Axel Öhman”. Den utpekade mannen hade krävt 20 000 kronor i skadestånd, men tingsrätten bedömer även i denna dom att 5 000 kronor är ett rimligt belopp.