EXTREMVÄNSTERN För drygt en vecka sedan dömdes haveristafrikanen Axel Öhman för andra gången i rad för förtal mot en man som kan kallat ”nazist” och ”mördare”. Nu har han återigen dömts att betala skadestånd för sin förtalsverksamhet.

Den senaste tiden har en rad vänsterextremister dömts för förtal, framförallt tack vare Förtalsombudsmannens arbete. De många juridiska segrarna tycks ha inspirerat människor som förtalats av extremvänstern på Internet att slå tillbaka.

En ökänd förtalare som drabbats hårt av detta är afrikanen Axel Luo Öhman, som poddar med ”Inte rasist men…”-grundaren Henrik ”Henko” Johansson i Haveristerna, Öhman har dömts för två fall av förtal mot en av samma person, som han offentligt pekat ut som ”mördare” och ”nazist”.

Den senaste domen mot Öhman föll för drygt en vecka sedan, vilket Nordfront uppmärksammade. Nu har Södertörns tingsrätt dessutom återigen dömt Öhman för ännu ett förtal – ett fall som dock inte har drivits av Förtalsombudsmannen.

Denna gång ska Öhman ha pekat ut en man från Småland som kriminell och ”tjackpundare”. Förtalet ska ha skett både i podcasten Haveristerna och på Twitter, där Öhman bland annat skrivit:

och en annan person loan sundman dragit lans för är nazisten och mördaren [person som Öhman tidigare förtalat]. även han har kopplingar till hennes kompisar [den nu förtalade mannen], tjackpundaren från tranås och tjackpundaren som väntar åtal.

Förutom att tingsrätten anser att det inte var försvarligt av Öhman att lämna uppgifterna så konstaterar man även att den förtalade mannen saknar kopplingar till den utpekade ”mördarnazisten” som Öhman tidigare dömts för förtal mot.

Mannen som Öhman förtalat ska ha dömts för olaga hot och misshandel, men tingsrätten skriver att detta var för 20 år sedan. Under rättegången försökte Öhman försvara sig med att målsäganden ”förföljer och trakasserar” honom och ”Haveristerna”, men tingsrätten konstaterar att det i själva verket är Öhman som vid upprepade tillfällen sökt kontakt med målsäganden och inte tvärtom.

Målsäganden hade krävt 20 000 kronor i skadestånd av Axel Öhman, men Södertörns tingsrätt anser att 5 000 kronor är mer lämpligt.