JURIDIK Den kriminelle afrikanen och vänsterprofilen Axel Luo Öhman har stämts för förtal igen.

Tidigare i år blev Axel Luo Öhman dömd för förtal efter att ha kallat en man för ”nazist” och ”mördare” på Twitter. Nu har vänsterpoddaren Öhman blivit stämd för förtal igen av en privatperson

Enligt stämningsansökan som publicerats på Twitter yrkar käranden att Öhman ska betala 20 000 kr i skadestånd samt rättegångskostnader för förtal Öhman spridit i podden ”Haveristerna”, som han driver tillsammans med socialdemokraten Henrik ”Henko” Johansson.

I stämningsansökan står bland annat att ”vid vissa tillfällen beskriver Öhman i sin podd hur han vill misshandla olika namngivna och icke namngivna människor, hur han vill neka dem rösträtt, spärra in dem i läger, slå ihjäl dem och skjuta dem”. Stämningsansökan nämner också att Öhman tidigare är dömd för olaga hot mot en journalist verksam på Samnytt.

Grunden för förtalsstämningen består dels i saker Öhman sagt i podden om mannen som nu stämmer honom, dels att Öhman felaktigt på Twitter skrivit att mannen har koppling till ”nazisten” som Öhman dömts för förtal av.

Angående sakerna Öhman sagt i podden summeras de på följande sätt i stämningsansökan:

I samtalet omtalas jag som 1) ”pajas” 2) ”kackerlacka” att han och andra personer verbalt sett har 3) ”bajsat” mig ”i ansiktet” kallat mig för 4) ”ultraidiot” 5) ”idiot”, att det är 6) ”emot hans religion att skaka hand med idioter” kallat mig för 7) ”gammal jävla gubbe” 8) ”klappträ”.