HUMOR Förtalsombudsmannen ringer upp näthatare som gråter ut om sin arbetslöshet.

Idag publicerade Christian Peterson ett samtal på Twitter där han ringde upp Jonas Karlberg. Peterson förklarar i början av samtalet att han företräder den nystartade organisationen Förtalsombudsmannen som hjälper förtalade personer att få juridisk upprättelse.

Anledningen till att Peterson sökte just Karlberg var för att be honom om dennes kontaktuppgifter för att kunna delge honom flera stämningar. Detta med anledning av att Karlberg på Twitter, där han postat över 160 000 inlägg, är ett rabiat vänstertroll som hetsar mot invandringskritiker och nationalister och ska ha begått förtal mot minst tre personer enligt Peterson.

— Sverigedemokraterna har klagat på invandrare i 30 år, så det är lite skillnad. Jag har inte upprepat mig i 30 år så klaga på det partiet istället, säger Karlberg i början av samtalet.

Förutom att Karlberg säger att andra borde stämmas i första hand och att allt han skriver på Twitter är ”sant” menar han att det inte går att stämma honom då han är arbetslös och skulle förlora sin bostad om han behövde betala tiotusentals kronor i skadestånd.

— Jag kommer inte betala nå pengar. Jag är ju arbetslös. Jag har inte råd med det, säger Karlberg.

Peterson förklarar då att Karlberg fortfarande kan bli dömd för förtal och att Kronofogden kan göra utmätning på ens egendom om man har begränsat med pengar. Karlberg berättar vidare i samtalet att han inte har några vänner men att hans bror har stöttat honom ekonomiskt tidigare:

— Min bror har fått hjälpt mig ekonomiskt förut när jag fick för lite pengar av Försäkringskassan ett år. Jag fick betala hyran så fick han betala resten av räkningarna, det var inget roligt att ha det så.

I samtalet lyckas Peterson också få Karlberg att erkänna att han pekar ut personer som ”nazister” i syfte att väcka missaktning mot dem och framställa dem som klandervärda, vilket är de exakta ord som används för att definiera förtalsbrottet i svensk lag. Karlberg försvarar sitt beteende med att Morgan Johansson (S) vill förbjuda nazister och att tidningen Expo också hänger ut nationella.

Följ Förtalsombudsmannen på Twitter och Telegram.