STÄMNINGSANSÖKAN ”Loan” Sundman har två gånger kallat Stram Kurs partiledare Rasmus Paludan för ”pedofil”. Paludan som polisanmälts för att han ska ha sexchattat med 13-åringar, menar att Sundman kommer med ”osanna påståenden” och stämmer henne för förtal.

Nyheter Idag rapporterade igår att den vänsterextrema LovisaLoan” Sundman stäms för att ha kallat det danska invandringskritiska partiet Stram Kurs partiledare, Rasmus Paludan, för pedofil i två inlägg på Twitter. Sundman har bland annat varit medlem i det AFA-kopplade så kallade journalistkollektivet Researchgruppen. De två inläggen ifråga finns i skrivande stund fortfarande kvar på hennes Twitterprofil.

I det första inlägget menar hon att det var Paludan ”som sabbade Sveriges Natoansökan” och att han på något vis är ansvarig för vad turkar gör i Turkiet. Allt detta samtidigt som hon även påstår att han är pedofil.

Dagen efter var hennes fingrar åter igång på tangentbordet och kastade samma anklagelse mot honom. Denna gång citerade hon också den svenska statsministern som bad om ursäkt till ”muslimer som känner sig förolämpade” för att Paludan har utnyttjat sin demokratiska rätt att bränna koranen.

Anklagelserna avvisas från Paludan

Nordfront rapporterade i augusti 2021 om att Paludan hade blivit polisanmäld efter att han hade pratat om sex i en Discordkanal där de yngsta deltagarna påstås ha varit 13 år. Den anklagade menar själv att han inte har brutit mot lagen och att alla i chatten ska ha varit över 15 år. Paludan uttalade sig om fallet i en skriftlig kommentar till Ekstrabladet:

Jag förnekar helt att jag skulle ha brutit mot lagen. Jag menar att det är relevant att på ett forum för unga tala med folk om vad som finns i deras liv. Ungas liv består bland annat av sex, men också mycket annat. Om jag har fört diskussioner med sexuellt innehåll har det varit i kanaler som riktar sig till deltagare över 15 års ålder

I stämningsansökan mot Sundman står också att läsa:

Rasmus Paludan har aldrig varit dömd eller misstänkt för något sådant brott som skulle motivera att bli kallad för ’pedofil’. Det har inte varit försvarligt av Lovisa Sundman att lämna dessa osanna påståenden inför en mycket stor publik. Rasmus Paludan har aldrig initierat någon kontakt med Lovisa Sundman och Sundmans inlägg och påstående har heller inte syftat till någon debatt eller diskussion

Paludan hade täta band med det invandringskritiska partiet Alternativ för Sverige men dessa band klipptes snabbt efter att nyheten om hans sexchattande spreds. Partiledaren Gustav Kasselstrand skrev även på Twitter att Paludan ”efter de uppgifter som nu framkommit, inte [är] välkommen att bli medlem i AfS”.

I stämningsansökan står det att Sundman krävs på 20 000 kronor för det påstådda förtalet.