TYSKLAND Två syriska bröder är misstänkta för att ha planerat att begå ett bombattentat mot en svensk kyrka när denna ska ha varit besökt. Detta som ”svar” på Rasmus Paludans koranbränningar.

Tysk polis har gripit två syriska bröder, som har planerat att begå ett terrorattentat mot en svensk kyrka. I den ena broderns lägenhet fann man ämnen för sprängmedelstillverkning, såsom gödsel och kemikalier. Målet ska ha varit att tillverka bombbälten, rapporterar TT.

Bröderna ska ha varit överens om att utföra dådet tillsammans. Det är ännu oklart vilken kyrka som var målet, men det väsentliga ska ha varit att kyrkan skulle vara svensk, eftersom aktionen var tänkt som en slags hämndaktion för Rasmus Paludans koranbränningar. Dådet skulle begås när den aktuella kyrkan hade besökare.

Båda bröderna sitter för närvarande i förvar i Hamburg. Eventuellt är ytterligare två personer inblandade i det planerade attentatet, men dessa är ännu inte misstänkta. I Tyskland har det rapporterats mycket om Paludans koranbränningar i media.